Doi bucureşteni au iniţiat cutia de gătit: Alegi ce găteşti şi primeşti acasă reţeta + ingredientele

de:
20 iun. 2014
1 Afișari
Doi bucureşteni au iniţiat cutia de gătit: Alegi ce găteşti şi primeşti acasă reţeta + ingredientele

CINE A LANSAT CUTIA DE GĂTIT:

Cristina şi Cristi Tohanean au inaugurat, acum două luni de zile, cutia de gătit „Cooku Bau”. Cristina are un birou de traduceri, iar Cristi lucrează în Telecom. S-au cunoscut acum şase ani, iar, de trei ani, familia lor s-a mărit cu un băieţel. Între joburi şi copil, cei doi îşi fac timp şi de serviciul care îţi aduce acasă reţeta şi ingredientele necesare unei mese sănătoase, pe care să o prepari în propria bucătărie.

CUM A VENIT IDEEA:

Ideea „cutiei de gătit” au avut-o după ce, în primăvara anului 2013, au auzit la radio o reclamă a unui mare lanț de magazine, care urma să deschidă un nou concept store în Capitală.

„La vremea aceea, am crezut că este vorba despre un astfel de serviciu, că vei putea găsi în magazin ingredientele porționate pentru anumite rețete. S-a dovedit însă a fi altceva, dar nouă ne-a rămas în minte ideea și ne-am gândit că ar fi minunat să existe așa ceva și în București. Cum nu exista, ne-am hotărât să aducem noi acest concept, care se pare că pe piețele de afară a câștigat destul de mult teren în ultimii ani”, au explicat fondatorii pentru B365.ro.

Spun că acest concept s-a bucurat de la început de un val impresionant de popularitate și sprijin şi consideră că oamenii sunt pregătiți pentru un astfel de serviciu. „Însă, până la profit și recuperarea investiției mai este drum lung, așa cum se întâmplă în orice afacere gândită și construită sănătos.”, precizează Cristina, adaugând că principalii clienţi sunt oameni tineri și ocupați, din Bucureşti sau împrejurimi (perimetrul în care fac livrări).

CUM FUNCŢIONEAZĂ COOKU BAU:

 1. Îţi faci cont.

2. Alegi preparatul pe care vrei să-l găteşti şi consulţi lista de ingrediente

3. Adaugi în coş cutie


4. Finalizezi comanda

DE UNDE VIN PRODUSELE:

Conform fondatorilor, produsele pe care le primeşti sunt alese de la piață, dar și de la câteva mari hypermarket-uri din București.

„Am ales, pentru început, furnizori recunoscuți pentru anumite categorii de ingrediente și încercăm să identificăm noi furnizori, locali, pentru cât mai multe dintre ingredientele noastre. Mixul de retete este alcătuit în așa fel încât să ofere mese echilibrate, pe care clienții le vor consuma pe parcursul câtorva zile consecutive.”

 

CÂT COSTĂ:

Pentru o cutie Cooku Oricând, cu trei feluri de mâncare, a câte două porţii fiecare, plăteşti 129 de lei. Meniurile din această cutie se schimbă în fiecare săptămână. De pildă, pe 10 iunie, când am consultat noi meniul, în cutie erau incluse ingredientele şi reţetele necesare pentru falafel cu morcovi şi tahini, burgeri chimichurri şi pizza cu ciuperci şi brânză de capră.

Reţetele şi ingredientele pentru un singur fel de mâncare (în cantitatea necesară pentru două porţii) te costă 43 de lei.

Cutia Cooku Veg are acelaşi preţ şi tot trei feluri de mâncare a câte două porţii. Când am consultat-o noi, includea salată caldă de legume cu mei, tort raw cu căpşuni şi nuci şi pizza cu ciuperci şi brânză de capră.

Dacă ai mai mulţi invitaţi la masă, poţi alege cutia Cooku în Familie, care cuprinde, de pildă, reţetele şi ingredientele necesare pentru şase porţii de pui oşenesc cu piure de mazăre şi cartofi noi şi şase porţii de tort raw cu căpşuni şi nuci. Preţ: 188 de lei.

Pe lângă sugestiile prestabilite, clientul poate alege două dintre rețetele dintr-o cutie, modificând numărul de
porții dorite. Valoarea comenzii trebuie să fie de minim 100 lei, iar transportul este inclus în preţ.

ÎN CÂT TIMP PRIMEŞTI PRODUSELE:

În fiecare joi, la prânz, pe cookubau.ro sunt prezentate meniurile. Dacă vrei cutia marți, trebuie să plasezi comanda până luni la prânz. Daca vrei să ajungă la tine vineri, trebuie să plasezi comenda până joi, înainte de publicarea noului meniu.

 

Cookies