Doi bucureșteni au fost reținuți pentru proxenetism. Poliția Capitalei a aflat cum procedau bărbații

16 apr. 2022
1028 Afișari
Doi bucureșteni au fost reținuți pentru proxenetism. Poliția Capitalei a aflat cum procedau bărbații
Doi bucureșteni au fost reținuți pentru proxenetism. Poliția Capitalei a aflat cum procedau bărbații. Sursa foto: Pexels

În urma unor percheziții la domiciliu, doi bucureșteni au fost reținuți pentru proxenetism. Polițiștii din cadrul DGPMB au aflat cum procedau aceștia.

Doi bucureșteni au fost reținuți pentru proxenetism

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare – joi, 14 aprilie 2022, două mandate de percheziție la domiciliu, în Capitală, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 3 au adunat date și probe și a rezultat presupunerea rezonabilă că din decembrie 2021 și până în prezent, doi bărbați, în vârstă de 23 și 44 de ani, „ar fi înlesnit unor femei practicarea prostituţiei, cu scopul obținerii de foloase materiale”, transmite Poliția Capitalei.

Poliția Capitalei a aflat cum procedau bărbații

Potrivit investigațiilor făcute de oamenii legii, bărbații puneau la dispoziția persoanelor care practicau această activitate o locație din Sectorul 3 al Capitalei. De asemenea, clienții îi găseau prin intermediul anunțurilor postate, în care se ofereau servicii sexuale contra cost. Totodată, polițiștii au mai stabilit că cei doi bucureșteni ar fi perceput jumătate din banii obţinuţi de la clienţi.

Astfel, joi, în data de 14 aprilie, polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție la domiciliu în București, iar persoanele depistate au fost conduse la audieri. Pe parcursul perchezițiilor au fost găsite și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, dar și o sumă de bani.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbați din Capitală au fost reținuți. Urmează să fie prezentați magistraților cu propunere legală.

Serviciul de Investigații Criminale – Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

La acțiune a participat și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, potrivit informațiilor oficiale transmise de DGPMB.

Cookies