ARHIVA B365

Doi bărbaţi, suspectaţi de şantaj şi instigare la şantaj, reţinuţi de poliţişti

Astfel, poliţiştii au fost sesizaţi, la data de 13 august a.c., de o tânără în vârstă de 21 de ani, cu privire la faptul că soţul ei, în vârstă de 40 de ani, prin ameninţare cu acte de violenţă încearcă să o constrângă să revină la domiciliul conjugal, pe care îl părăsise, din cauza aceloraşi violenţe.

La aceeaşi dată, poliţiştii au primit o nouă sesizare, de la o altă tânără, tot în vârstă de 21 de ani, cu privire la acelaşi bărbat, care ar fi ameninţat-o, în scopul de a o determina să dezvăluie adresa la care se afla soţia acestuia.

Acelaşi bărbat a mai fost reclamat, de către o altă victimă, care ar fi fost ameninţată pentru a fi determinată să îi restituie o sumă de bani, în fapt o datorie faţă de o terţă persoană.

Victima ar fi împrumutat în anul 2012 suma de 3.000 de euro de la un bărbat în vârstă de 44 de ani, ulterior fiindu-i adus la cunoştinţă faptul că ar avea de plătit lunar o dobândă de 15% din suma împrumutată.

În perioada următoare, partea vătămată a achitat suma de 2.000 de euro, fiind înştiinţată că aceasta este doar dobânda, iar suma pe care ar trebui să o returneze este de 7.500 de euro, în final ajungându-se până la suma de 15.000 de euro.

Partea vătămată a fost de acord să plătească în mai multe rânduri suma de 1.000 de euro, fiindu-i teamă pentru viaţa sa şi a familiei sale.

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au reuşit prinderea în flagrant a bărbatului în cauză, în timp ce primea de la partea vătămată suma de 1.000 de euro.

De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind găsite şi ridicate o bâtă, un castet metalic şi mai multe înscrisuri probatoare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi instigare la şantaj, cu cei doi în stare de reţinere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button