ARHIVA B365

Doi bărbați, REȚINUȚI de polițiști, pentru furt din locuințe, în București

Din datele şi probele administrate în cauză, ulterior unui apel prin intermediul 112, de la data de 14 mai, prin care se reclama săvârşirea unui furt din locuinţă pe raza sectorului 6, a rezultat suspiciunea rezonabilă că un bărbat, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, ar fi săvârşit fapta sesizată.

Astfel, s-a procedat la documentarea activităţii bănuitului, stabilindu-se faptul că acesta, împreună cu un alt bărbat, se deplasează pe raza mai multor judeţe, unde supraveghează persoane pentru a selecta potenţiale victime cu situaţii materiale foarte bune şi pentru a afla informaţii utile despre acestea.

Extinzând cercetările, a reieşit faptul că persoana vătămată a desfăşurat relaţii de afaceri cu bănuiţii într-o staţiune din judeţul Constanţa, unde victima deţine un restaurant.

De asemenea, s-a stabilit că imediat după comiterea faptei, unul dintre bărbaţii în cauză a achiziţionat mai multe bunuri, cheltuind importante sume de bani.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi indisponibilizate în vederea confiscării sumele de 8.200 de euro, aproximativ 27.500 de lei, instrumente şi dispozitive artizanale ce ar fi putut fi folosite la comiterea de infracţiuni precum şi mai multe bunuri despre care există indicii că provin din activităţi ilicite.
Prejudiciul este estimat la suma de 415.000 de lei, acesta fiind recuperat în proporţie de 30 %.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button