Doi bărbați, prinși în flagrant, la București, cu o cantitate impresionantă de droguri. DIICOT: Plănuiau să vândă ecstasy de 220.000 euro la festivaluri

04 iul. 2024
331 afișări
Doi bărbați, prinși în flagrant, la București, cu o cantitate impresionantă de droguri. DIICOT: Plănuiau să vândă ecstasy de 220.000 euro la festivaluri
Doi bărbați, prinși în flagrant, la București, cu o cantitate impresionantă de droguri. DIICOT: Plănuiau să vândă ecstasy de 220.000 euro la festivaluri. Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Doi bărbați au fost prinși de DIICOT în București în timp ce voiau să vândă 10.000 de comprimate de ecstasy aduse din Olanda. După ce au percheziționat domiciliile celor doi, autoritățile au mai găsit încă 11.000 de comprimate, prețul „de stradă” pentru întreaga captură fiind de circa 220.000 de euro. Aceștia ar fi dorit să le vândă la festivalurile de muzică ce au loc vara asta în Capitală și în restul țării.

Autoritățile au prins în flagrant doi bărbați care voiau să vândă 10.000 de pastile de ecstasy în București, după ce au adus drogurile din Olanda. În urma perchezițiilor efectuate de DIICOT, la domiciliile celor doi s-au mai găsit încă peste 11.000 de comprimate, valoarea totală a pastilelor fiind de circa 220.000 euro. Acum, cei doi au fost reținuți și sunt cercetați pentru trafic internațional de droguri, conform G4Media.

Doi bărbați, prinși de DIICOT după ce voiau să vândă ecstasy în valoare de 220.000 euro la festivaluri în București și țară

Cei doi au adus drogurile din Olanda în Brașov, după care au venit cu ele în București, unde au vrut să vândă o parte din comprimate en-gros, contra sumei de 30.000 de lei. Unul dintre suspecți mai cultiva și trafica și alte substanțe interzise, potrivit anchetatorilor. Cei doi au fost reținuți preventiv în urma flagrantului și a perchezițiilor timp de 30 de zile.

Doi bărbați, prinși în flagrant, la București, cu o cantitate impresionantă de droguri. DIICOT: Plănuiau să vândă ecstasy de 220.000 euro la festivaluri
Doi bărbați, prinși în flagrant, la București, cu o cantitate impresionantă de droguri. DIICOT: Plănuiau să vândă ecstasy de 220.000 euro la festivaluri.
Sursa foto: DIICOT

„Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că, în seara de 19.06.2024, unul dintre inculpați a introdus în România (pe cale rutieră) cantitatea de 21.961 comprimate ecstasy (în greutate de7,5 kilograme) și aproximativ 10 grame cocaină, procurate din Olanda, droguri pe care le-a transportat până în județul Brașov, unde împreună cu al doilea inculpat le-a depozitat la o adresă din municipiul Brașov.

În ziua de 20.06.2024, aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce comercializau aproximativ 10.000 comprimate ecstasy pentru suma de 30.000 euro. Ulterior, din locația închiriată de inculpați au fost ridicate restul de peste 11.000 comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în țară.

De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că, inculpații au vizat comercializarea drogurile de mare risc (cu o valoare de piață de aproximativ 220.000 euro) cu ocazia desfășurării unor festivaluri de muzică din București și din țară.

Totodată, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, a procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (GBL în amestec cu GHB și amfetamină, comprimate ecstasy, MDMA, ketamină și 2-MMC)”, au transmis autoritățile în cadrul unui comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI

Cookies