Doi bărbați care vindeau droguri în Capitală au fost arestați după ce mascații au găsit în locuințele acestora opt kilograme de canabis. Unul dintre pasionații de ,,horticultură ilegală” avea și un pistol cu seria scrijelită

05 iul. 2024
386 afișări
Doi bărbați care vindeau droguri în Capitală au fost arestați după ce mascații au găsit în locuințele acestora opt kilograme de canabis. Unul dintre pasionații de ,,horticultură ilegală” avea și un pistol cu seria scrijelită
Captură de opt kilograme de canabis, făcută de procurorii DIICOT | Sursa foto: DIICOT

Procurorii DIICOT aveau de multă vreme în vizor gruparea de dealeri de droguri originari din Teleorman. Mascații au descins în trei locuințe și nu mare le-a fost mirarea că au găsit nu mai puțin de opt kilograme de canabis. Pe lângă acestea, la domiciliile percheziționate au mai găsit diverse cantități din alte tipuri de droguri de mare risc, printre care ketamină și MDMA. Potrivit primelor informații, cei trei bărbați ar fi distribuit substanțele ilegale în București.

Din locuințele la care au avut loc descinderile a fost ridicat și un pistol și trei cartușe cu gloanțe. Potrivit informațiilor date de DIICOT, arma letală avea seria ștearsă. De asemenea, dealerii dețineau cântare de mare precizie, precum și grindere și aparate de vidat pungile în care puneau narcoticele. Agenții au confiscat și peste 18 mii de lei, precum și 200 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate pe raza municipiului Bucureşti au fost identificate şi ridicate aproximativ 8 kilograme de canabis, diferite cantităţi de rezină de canabis, ketamină şi MDMA, mai multe cântare de precizie, grindere şi aparate de vidat, un pistol (din categoria armelor letale) şi 3 cartuşe, sumele de 18.320 de lei şi 200 de euro, precum şi alte mijloace de probă, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Cei trei suspecți la care au fost efectuate descinderile au fost încătușați și duși la audieri. Doi dintre ei au ajuns apoi la Tribunalul Teleorman, unde judecătorul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În urma desfăşurării activităţilor, trei persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Teleorman pentru audieri, faţă de două fiind luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Acestea au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman. Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi care a admis propunerea de arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile, a informat IGPR.

Cei doi sunt cercetați acum pentru trafic de droguri de risc și de mare risc. Unul dintre ei este acuzat și de deținerea fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies