Doi bărbaţi care promiteau să construiască locuinţe, dădeau ţepe şi fugeau cu banii clienţilor

de:
05 iul. 2013
0 Afișari
Doi bărbaţi care promiteau să construiască locuinţe, dădeau ţepe şi fugeau cu banii clienţilor

În cursul zilei de ieri, 4 iulie 2013, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 4, au efectuat trei percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat doi bărbaţi de 53, respectiv 38 de ani, cunoscuţi cu antecedente penale, care au fost conduşi la sediul serviciului, pentru audieri.

Poliţiştii au reţinut în sarcina celor doi faptul că, începând cu data de 15.06.2011, în baza unei procuri speciale, unul dintre bărbaţi a administrat societatea comercială deţinută de celălalt suspect, care avea ca obiect principal de activitate ,,lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

În această calitate, bărbatul a încheiat contracte şi a încasat de la două persoane fizice suma de 70.000 euro, pentru care a eliberat chitanţe de mână sau a făcut menţiuni pe contract, urmând să execute lucrările de construcţie.

Suma încasată nu a fost înregistrată în contabilitatea societăţii, iar lucrările de construcţie nu au fost executate, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat remis B365.ro.

În cursul lunii mai 2012, bărbatul a înfiinţat o altă societate comercială, având ca obiect principal de activitate ,,lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Ulterior, în perioada iunie-iulie 2012, acesta a încasat de la alte patru persoane fizice suma de 102.650 de euro, dar nu a efectuat lucrările contractate.

Prejudiciul total este în sumă de 989.401 lei, din care 212.476 lei reprezentând TVA-ul şi impozitul pe profit, iar 776.925 lei reprezentând prejudiciul reclamat de către cele şase părţi vătămate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 4, cu unul dintre bărbaţi în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală şi cu cel de-al doilea suspect în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cookies