Doi angajaţi ai ANL Bucureşti, trimişi în judecată pentru prejudicii de 2,5 milioane euro

de:
28 dec. 2010
0 Afișari
Doi angajaţi ai ANL Bucureşti, trimişi în judecată pentru prejudicii de 2,5 milioane euro

Potrivit DNA, Negulescu va fi judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, cu consecinţa obţinerii de avantaje patrimoniale pentru altul, în timp ce Diaconu a fost trimisă în judecată pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2007 – 2009, Robert Negulescu a semnat mai multe documente (situaţii de lucrări şi borderouri centralizatoare) prin care a atestat în fals executarea unor lucrări de construcţii de către o societate comercială din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Societatea respectivă încheiase cu ANL mai multe contracte pentru construirea de locuinţe în Târgovişte, Sinaia şi Pucioasa.

La rândul său, Laura Diaconu a semnat două borderouri centralizatoare în locul dirigentului de şantier fără să verifice activitatea lui Negulescu şi stadiile fizice ale lucrărilor, în acest fel ANL fiind prejudiciată cu suma de 9.341.668,38 lei  (aproximativ 2.489.498,37 euro) reprezentând valoarea lucrărilor plătite şi neexecutate, informează DNA.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Târgovişte, se mai arată în comunicatul DNA.

Cookies