ȘTIRI

Documentarul „Dezastrul din COLECTIV”. Mărturii cutremurătoare ale supravieţuitorilor VIDEO

Tragedia întâmplată în noaptea de 30 octombrie 2015 la București, în clubul Colectiv, a provocat moartea a 63 de persoane și rănirea gravă a altor câteva zeci.  

Documentarul Dezastrul din Colectiv, realizat de Discovery, prezintă în ordine cronologică faptele care s-au petrecut în noaptea de  în clubul bucureștean, evenimentele fiind relatate din perspectiva martorilor care au participat la ele. 

Pentru realizarea documentarului DEZASTRUL DIN COLECTIV, au fost intervievate persoane din fiecare categorie reprezentativă în succesiunea evenimentelor din seara tragediei. Personajele au fost alese dintre: supraviețuitorii care au fost sau nu răniți, rudele acestora, personalul medical și autoritățile implicate în operațiunile de salvare. De asemenea, în documentar apar și un expert internaţional în efecte speciale și probleme ce țin de siguranță, respectiv un expert în chimie aplicată, potrivit Discovery.ro.

Mulţi dintre supravieţuitori au ajuns să retrăiască amintirile nefericite în timpul filmării documentarului.

Am observat ca materialul care arde este un burete. Imediat m-am indreptat spre iesire si pe drum m-am gandit sa apelez 112„, a povestit Gabriel Popescu, unul dintre supravieţuitori.

Am ajuns la iesire, timp in care cei care erau spre iesire s-au dezmeticit si au inceput sa strige, iesiti ca murim!„, isi aminteste Andrei Trifu. „Cand am vazut ca se intinde focul am iesit instantaneu. Ingerul meu pazitor m-a impins”, spune si Paul Grigoriu.

Toţi trei au supravieţuit unui iad care s-a dezlănțuit în doar câtea clipe. Înghesuindu-se spre ieșire, mulţi dintre tineri au căzut şi au fost călcaţi în picioare de cei din spate, disperaţi să se salveze.

Imaginea dezastrului de la Colectiv i-a marcat pe viață şi pe salvatori, care au povestit pentru realizatorii documentarului ce au găsit când au ajuns acolo

Mai multe persoane care veneau la noi tipau. Erau ca in filmele de groaza, veneau cu mainile ridicate si hainele de pe ei arse, nu stiai ce sa le faci„, povesteste Ion Burcă, poliţist.

Am gasit 15-20 de telefoane mobile. Am stabilit un loc de adunare a lor, erau intr-un coltisor. Pe toate telefoanele suna mama si tata, erau toate aprinse!„, a declarat cpt. Ştefan Olteanu, pompier.

Un număr de 63 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din București și străinătate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button