Documentarul „Delta Bucureştiului” – povestea unui teren viran, din 6 iunie la Muzeul de Artă Recentă | VIDEO

02 iun. 2022
468 Afișari
Documentarul „Delta Bucureştiului” - povestea unui teren viran, din 6 iunie la Muzeul de Artă Recentă | VIDEO
Delta Văcărești | Sursa foto: „Delta Bucureştiului” on Facebook

„Delta Bucureștiului” este filmul documentar al regizoarei Eva Pervolovici, va fi prezentat, din  6 iunie, în cadrul programului FilMARe al Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti (MARe). „Delta Bucureştiului” este al doilea documentar de lungmetraj al Evei Pervolovici, iar naratoare sunt  actriţele Sandrine Bonnaire şi Ada Condeescu.

În cinematografe, filmul va avea premiera la toamnă.

„Delta Bucureștiului”, povestea unui teren viran

În sudul orașului, undeva după digurile de beton mascate de movile de pământ, s-a născut „Delta Bucureștiului” –  Parcul Natural Văcărești.  A „crescut” peste ruinele unei închisori și ale unor tentative de lac de acumulare „grandios” pe care îl visa Ceaușescu. Vegetaţia sălbatică a pus stăpânire pe locuri și a dat naștere unui uimitor ecosistem întins pe câteva hectare unde trăiesc și cresc specii protejate de animale și plante.

În documentarul său, Eva Pervolovici propune o perspectivă personală asupra locului:

Delta Bucureştiului înseamnă cinci ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în puşcărie. Aştept cu nerăbdare să împărtăşesc aceste experienţe cu publicul românesc, să ne lansăm împreună într-o discuţie despre trecut şi despre ce rămâne în prezent. 

Documentarul „Delta Bucureștiului” a fost premiat în 2021 la Toronto International Women Film Festival – Cel mai bun documentar, la Berlin Film Week – Cel mai bun scenariu – şi a fost nominalizat la Ethocineca, Viena, pentru premiul de Excelenţă în Antropologie Vizuală

VIDEO | Parcul Natural Văcărești – Delta orașului, prin ochii Evei Pervolovici

VIDEO | Delta Văcărești, văzută din dronă

Cookies