DOCUMENT DNA: Udrea a primit bani din afacerea retrocedărilor

de:
14 dec. 2014
0 afișări
DOCUMENT DNA: Udrea a primit bani din afacerea retrocedărilor

Un document al DNA spune textual: Elena Udrea a luat bani din afacerea penală a retrocedărilor ANRP, scrie jurnalistul Cătălin Prisacariu, pe blogul său. 

Documentul a fost publicat de Robert Turcescu, care scrie: “In paginile urmatoare ale documentului se vorbeste despre deja “celebra” afacere de la ANRP (Dorin Cocos- Gheorghe “Stelu”Stelian- Crinuta Dumitrean s.a) unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justitiei. O parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri, noteaza procurorii, “au fost tranzactionate, iar o parte din din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)”.

Restul documentului, aici.

Preşedintele PMP Elena Udrea a precizat, duminică, pe Facebook, că nu are nicio legătură cu presupusa intervenţia la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gheorghe Stelian şi nu a intervenit niciodată şi în nicio situaţie pentru nimeni la conducerea ANRP.

„Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! În primul rând pun întrebarea dacă este normal ca un astfel de document să fie dat pentru a apărea „pe surse”, unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Încă nu ştim al căror Servicii. Pentru că imi este amintit numele într-o inşiruire, fac următoarele comentarii: nu am nicio legătură cu presupusa intervenţie la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian; niciodată, în nicio situaţie, nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici măcar nu-i cunoşteam. Aşa cum am precizat deja, nu am ştiut că Alina Bica, cu care eram colegă în Guvern la acea dată, era reprezentanta Ministerului Justiţiei la ANRP”, a scris Udrea pe contul său de socializare.

Ea a adăugat că a vorbit cu colegi din conducerea partidului atunci când a auzit despre posibile ilegalităţi comise de preşedinta ANRP, dar cei cărora le-a reclamat i-au spus că se înşeală.

„Dar, în legătură cu anumite informaţii care mi-au ajuns la urechi în acea perioadă, despre posibile ilegalităţi comise de Preşedinta Agenţiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă înşel, că nu se probează nimic…Justiţie până la capăt înseamnă şi adevar pâna la capăt! Tic tac…tic tac…”, a adăugat Udrea.

Cookies