Document intern al PNL:liberalii vor să le tragă clapa PSD-iştilor, la Bucureşti

de:
03 mart. 2011
0 Afișari
Document intern al PNL:liberalii vor să le tragă clapa PSD-iştilor, la Bucureşti

Un MEMO intern al liberalilor din Bucureşti, intitulat „Analiză Electorală şi direcţii de acţiune, Alianţa de Centru Dreapta PNL-PC – Bucureşti”, arată, pe baza studiilor sociologice comandate de PNL în ianuarie şi februarie, că partidul ar avea mai mult de câştigat dacă ar ataca Bucureştiul doar în colaborare cu PC şi contra PSD-ului.

Astfel, Alianţa îşi propune „intrarea în competiţia electorală propriu-zisă pentru funcţia de primar general, cu prima şansă de victorie dintre toţi competitorii, a candidatului propus şi promovat de ACD, în interiorul USL sau în afara acesteia„. Documentul arată că obiectivele enunţate pot fi atinse „dacă şi numai dacă Alianţa va elabora şi implementa o strategie proprie de campanie electorală…Publicul ţintă al strategiei – electoratul propriu al Alianţei, net distinct de cel al partenerilor de la PSD„.

Acelaşi document arată că „Alianţa de Centru-Dreapta are personalităţile locale cu cel mai mare grad de favorabilitate, comparativ cu ceilalţi doi competitori majori, PSD şi PD-L. Suma vectorială a favorabilităţii Piedone-Chiliman depăşeşte scorul de favorabilitate al lui Sorin Oprescu” (Vezi aici documentul).

Alianţa de Centru-Dreapta trasează şi strategiile ce ar trebui adoptate pentru un câştig politic major: „Personalităţile Alianţei de la nivelul Municipiului Bucureşti îşi vor coordona efortul de comunicare mediată sau directă cu alegătorii, prin transmiterea aceluiaşi mesaj, de cât mai multe ori, cât mai multor receptori” – arată documentul. Strategia este deja adoptată, dacă luăm în calcul acţiunile comune ale primarilor de sector Andrei Chiliman şi Cristian Popescu Piedone, pentru strângerea de semnături în favoarea referendumului pentru organizarea Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al lui Andrei Chiliman, Alexandru Ichim, a refuzat să confirme sau să infirme faptul că documentul intrat în posesia B365.ro aparţine PNL, dar a declarat că „PNL face periodic sondaje de opinie, nu ştiu cum aţi intrat în posesia unui document intern al PNL”. Ichim a mai declarat că îşi rezervă dreptul de a limita colaborarea cu B365.ro, chiar cu riscul de a o suspenda.

Chiliman: Piedone sfinţeşte locul

În plus, Chiliman lucrează deja la imaginea lui Piedone: „Omul sfinteste locul si exemplul cel mai bun este primarul sectorului 4, Popescu Piedone, care are un buget putin mai mare decat al sectorului 5 si care a reusit sa faca sectorul 4 un sector frumos. Important este sa vrei. Luarea banilor si consolidarea bugetului astazi ar strica multe dintre lucrurile care s-au facut din 2001 pana in prezent.” – declara joi Andrei Chiliman, la videochatul Hotnews.

ACD realizează că are cel mai mult de câştigat dacă urmează două direcţii, relevate de sondaje ca fiind cele mai avantajoase pentru alianţă: „Conflictul descentralizare-centralizare, ACD-Elena Udrea, care poate permite definirea campaniei electorale pentru Bucureşti ca una esenţialmente politică, de natură să avantajeze Alianţa” şi „construirea şi promovarea ofertei programatice pentru Bucureşti, cu accentul pus pe realizarea şi atragerea investiţiilor, dar şi pe încurajarea segmentelor productive ale societăţii bucureştene„. (Vezi aici documentul)

Sondajele liberalilor arată că aproximativ două treimi dintre bucureşteni ar fi împotriva desfiinţării sectoarelor: „Temele conflictuale asumate de ACD – „descentralizare vs. administraţie centralizată”,  „referendum local privitor la desfiinţarea sectoarelor” avantajează net Alianţa, întrunind aprobarea majorităţii covârşitoare a electoratului bucureştean„. (Vezi aici documentul)

În protocolul Uniunii Social-Liberale, parafat de forurile de conducere ale PSD, PNL si PC se arată: „Cele două părţi semnatare ale Alianţei vor participa la alegerile locale cu candidaturi comune pentru funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii resedinta de judet si primar general al municipiului Bucuresti. (…) Candidatul pentru postul de primar general al Municipiului Bucuresti va fi desemnat de copresedintii Aliantei pe baza sondajelor de opinie, precum si pe baza altor analize”.

Cookies