„Doar producători locali în Piața Ferentari”, un proiect în vigoare deja în Sectorul 5. Târgoveții beneficiază de reducerea taxei de închiriere pentru 6 luni

16 mai 2023
2621 Afișari
„Doar producători locali în Piața Ferentari”, un proiect în vigoare deja în Sectorul 5. Târgoveții beneficiază de reducerea taxei de închiriere pentru 6 luni
„Doar producători locali în Piața Ferentari”, un proiect în vigoare deja în Sectorul 5. Târgoveții beneficiază de reducerea taxei de închiriere pentru 6 luni. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În Sectorul 5 a fost lansat, începând cu data de 15 mai, proiectul „Doar producători locali în Piața Ferentari”. Astfel, prin Administrația Piețelor Sector 5, producătorii români sunt sprijiniți în domeniul agriculturii.

Proiectul „Doar producători locali în Piața Ferentari” sprijină producătorii români

Din data de 15 mai 2023, prin Administrația Piețelor Sector 5, producătorii locali români, mici și mijlocii, sunt sprijiniți în domeniul agriculturii astfel:

  • taxa de închiriere este redusă la jumătate pe o durată de 6 luni, începând cu semnarea contractului,
  • producătorii au posibilitatea de a vinde în condiții de maximă igienă și siguranță,
  • aceștia sunt scutiți de la plata utilităților, a transmis Primăria Sectorului 5 pe pagina de Facebook.

Viceprimarul Sectorului 5, Oleg Burlacu, a transmis că 100 de spații de închiriere sunt puse la dispoziție agricultorilor, având incluse toate utilitățile necesare:

Ne dorim dezvoltarea unor lanțuri scurte de aprovizionare, de la fermier direct la cumpărător, fără intermediari. Punem la dispoziția agricultorilor peste 100 de spații de închiriere, cu toate utilitățile de care aceștia au nevoie. Ne dorim ca toți locuitorii Sectorului 5 să cumpere produse proaspete și sănătoase la prețul corect de la producători din țara noastră, a explicat acesta.

Cei interesați sunt invitați să solicite mai multe informații la următoarele adrese:

O parcare pentru comercianți a fost amenajată în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a transmis, pe pagina de Facebook, că o parcare destinată comercianților din sector a fost amenajată pentru a fi utilizată exclusiv de aceștia. Instituția a precizat faptul că aceasta este prima de la nivelul Capitalei.

Parcarea are o capacitate de 30 de locuri. Aceasta este marcată corespunzător și este prevăzută cu barieră. Parcarea a fost amenajată la Piața Drumul Taberei 2.

Motivul amenajării sale este pentru a elibera trotuarele de autoturismele sau dubele care vin cu marfă. Astfel, comercianții beneficiază acum de un spațiu destinat lor și nu mai blochează trotuarele din zonă sau parcările de reședință.

Locurile de parcare pot fi însușite doar în baza achiziționării unui abonament lunar, având o valoare de 150 de lei. Intervalul orar în care pot fi ocupate este 06:00-22:00.

Abonamentele pot fi plătite fizic la casieria Administrației Comerciale Sector 6, la adresa Șoseaua Virtuții nr. 148, etaj 1.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies