Doar benzinării cu două pompe, în centrul Capitalei

de:
15 mart. 2011
1 Afișari
Doar benzinării cu două pompe, în centrul Capitalei

Ca să prevină apariţia staţiilor de carburanţi lipite de blocuri sau a celor care ocupă o suprafaţă prea mare, specialiştii municipalităţii au pus pe hârtie un proiect care reglementează condiţii mai restrictive pentru construirea noilor puncte de alimentare.

După ce proiectul va fi aprobat, nu se vor mai putea construi în zona centrală benzinării cu mai mult de două pompe. Cele existente nu vor fi afectate de acest act„, a explicat arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, motivul acestui proiect.

Potrivit documentului, „se interzice amplasarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor în pieţe publice, pe spaţiile verzi, în zona Centrului Istoric şi în zona Bucureşti 2000 (până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal), la mai puţin de 100 de metri de intersecţii (măsuraţi din centrul acestora), la mai puţin de 100 de metri de spitale şi de unităţi de învăţământ de orice fel”.

Municipalitatea vrea să reglementeze şi distanţa minimă între două benzinării: 500 de metri între două staţii de distribuţie situate pe aceeaşi parte a drumului. Asta, cu condiţia de a nu încurca circulaţia. Iar în ceea ce priveşte siguranţa oamenilor, benzinăriile vor trebui să fie construite la minimum 25 de metri distanţă de locuinţe.

Sursa: evz.ro

Cookies