Doamne, Dumnezeule, ce situație teribilă în traficul din București: BMW blocat de tramvai! (wink, wink)

18 mai 2023
9844 Afișari
Doamne, Dumnezeule, ce situație teribilă în traficul din București: BMW blocat de tramvai! (wink, wink)
Doamne, Dumnezeula, ce situație teribilă în traficul din București: BMW blocat de tramvai! (wink, wink) | Sursa foto: Ai parcat cau un bou București/Facebook

BMW sau tramvai, oare ce-o fi fost mai întâi în București?

„Tramvai, pleacă imediat de pe linia de BMW!””

Abia când răspunsul ferm la această întrebare va fi unanim acceptat de comunitatea rutieră locală, abia atunci putem spera să înceteze toată nebunia asta conflictuală între cele două mijloace de locomoție.

Poate că atunci BMW-urile nu vor mai fi vânate cu pozatul când depășesc ori schimbă banda fără semnal, când circulă pe linia de tramvai ca pe pista moștenită de la mătușa excentrică, bogată și moartă sau când, Doamne apără, parchează pe linia de tramvai sau la doi milimetri de ea, astfel încât călătorii să poate admira mașina din mijlocul de transport în comun în care au fost blocați cu meșteșug.

Și, de asemenea, tot atunci putem spera să se termine cu bancurile și meme-urile cu BMW-uri și tramvaie prin București, așa să ne ajute zeii căilor de rulare!

Dar, cum până Atunci pare că mai e, ne rămâne Acum, adică un prezent abundent în situații încurcate cu câte un tramvai și-un BMW care se încurcă unul de altul.

„BMW blocat de tramvai”

O astfel de situație de trafic este imortalizată simpatic (locul 1 în preferințele noastre de pe internet de săptămâna asta) de un membru al comunității „Ai parcat ca un 🐂 București” (unde 🐂 = bou😜).

Și, din multele comentarii amuzate și amuzante, unul anume se detașează în hohote:

Domnu’ Nicușor, bagă tramvaiul pe centură, ce naiba , ai scos palmierii și nu scoți tramvaiul? Hai că se poate!

Desigur, mai apare o observație foarte, foarte pertinentă:

Problema este, de fapt, că fac ăștia mașinile prea late.

După ce ne mai amuzăm un pic, mai privim o dată la situația concretă din Capitală: numărul de mașini înmatriculate în București și Ilfov a crescut cu peste 560.000 în ultimii 10 ani și se apropie, astfel, de 1,8 milioane. 

Numai în București, creșterea a fost de aproape 30%. În Ilfov, este spectaculoasă: numărul de mașini înmatriculate aproape s-a triplat.

Un alt fapt concret este că infrastructura n-a ținut pasul cu această dinamică. Nici la căi de acces dinspre și spre zonele metropolitane, nici la parcări, nici la configurația și dimensiunile străzilor, inclusiv (sau mai ales?) acolo unde dezvoltarea imobiliară a prins aripi.

Poate vrei să vezi și să citești și:

Cookies