Doamna Udrea de la București are azi proces în Bulgaria. La Blagoevgrad e așteptată decizia privind extrădarea

19 apr. 2022
5108 Afișari
Doamna Udrea de la București are azi proces în Bulgaria. La Blagoevgrad e așteptată decizia privind extrădarea
Doamna Udrea de la București are azi proces în Bulgaria. La Blagoevgrad e așteptată decizia privind extrădarea | Sursa foto: Elena Udrea/Facebook

Astăzi este așteptat verdictul judecătorilor bulgari de la Blagoevgrad în procesul în care Elena Udrea află dacă va fi sau nu extrădată în. România, de unde a fugit exact în ziua în care Curtea Supremă a condamnat-o definitiv la închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea are azi termen în procesul de extrădare

Libertatea scrie că autoritățile române au transmis instanței din Bulgaria informațiile despre condițiile de detenție pe care le-a avut Elena Udrea în România,  informații pe care judecătorii bulgari le-au cerut părții române.

Este o solicitare care a fost formulată către România după ce Elena Udrea a spus instanței bulgare, prin avocații ei, că a fost persecutată politic în România, că a fost amenințată cu moartea într-o închisoare din România și că, pe deasupra, este și bolnavă.

Documentele au plecat de la București încă de vineri, după ce au fost traduse și în bulgară.

Extrădarea Elenei Udrea: este sau nu este definitivă sentința de azi?

Răspunsul este „nu, nu este”. Decizia de azi a instanței bulgare poate fi contestată, deci Elena Udrea va putea face apel.

Fostă șefă a cancelariei prezidențiale (în primul mandat al lui Traian Băsescu), fost  ministru al dezvoltării și fost ministru al turismului, Elena Udrea a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A fost găsită vinovată de de luare de mită şi abuz în serviciu.

În aceeași zi, dar cu foartge puțin timp înainte de pronunțare, Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă seara, în Bulgaria. Ea fusese dată în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii nu au găsit-o acasă, în la vila din Cobreanca, uinde s-au dus ca să pună  în executare mandatul de executare a pedepsei.

Cookies