Doamna Olga, 103 ani, e cea mai vârstnică persoană recenzată în sectorul 6 din București. „Nici nu mai știu câte recensăminte am prins!”

30 iun. 2022
2340 Afișari
Doamna Olga, 103 ani, e cea mai vârstnică persoană recenzată în sectorul 6 din București. „Nici nu mai știu câte recensăminte am prins!”
Doamna Olga, 103 ani, e cea mai vârstnică persoană recenzată în sectorul 6 din București. „Nici nu mai știu câte recensăminte am prins!”. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

La 103 ani, Olga Orlov este cea mai vârstnică persoană recenzată din București, până în acest moment. Femeia nu a mai ieșit din casă de ani de zile, dar nu i-a fost frică să-i deschidă ușa unuia dintre recenzorii Primăriei Sectorului 6.

Cea mai vârstnică persoană recenzată din București

Olga Orlov este născută în Basarabia, are 103 ani, iar din anul 1968 locuiește într-un bloc din București, pe Bulevardul Timișoara, Sectorul 6.

Chiar dacă nu a mai ieșit din casă de 6 ani de zile, femeia i-a deschis ușa recenzorului care, în această perioadă colectează date prin interviuri față în față, pentru Recensământului Populației și Locuințelor.

Până în acest moment, doamna Olga este cea mai vârstnică persoană recenzată din București, transmite Primăria Sectorului 6.

„Nu mai știu câte recensăminte am prins până acum”

Femeia nu-și amintește câte recensăminte a prins până în prezent, dar spune că acum întrebările i-au părut mai amănunțite față de dățile trecute.

„Dar toate sunt corecte, m-am bucurat să particip! Îndemn pe toată lumea să participe, să le deschisă ușa oamenilor, pentru că este un act civic, normal”, a declarat Olga Orlov, conform sursei citate.

Recenzorul a aflat din documente că doamna Olga e trecut prin 10 recensăminte din cele 14 organizate în țara noastră.

Pentru că a dat dovadă de responsabilitate, spirit civic, dar și pentru energia și pofta de viață, femeia a fost vizitată acasă și a fost felicitată de autoritățile din Primăria Sectorului 6, dar și de către reprezentanții Institutului Național de Statistică (INS). A primit flori, o diplomă și, preferatele ei – cărți de istorie.

La vârsta de 103 ani, femeia se gospodărește singură, coase, citește și repară prin casă.

„Mă gospodăresc singură, îmi gătesc, îmi fac curățenie, repar prin casă, vopsesc, cos, citesc… nu stau degeaba. Cumpărăturile mi le fac niște prieteni, eu nu mai ies din casă de teamă să nu cad”, povestește Olga Orlov.

Cookies