O bucureșteancă a văzut-o pe femeia cu perucă astăzi, în preajma unei stații a autobuzului 335, în Sectorul 3. Aceasta purta aceleași haine ca în ziua în care ar fi împins pe cineva pe șinele de tramvai.
Acum la Titan, tocmai a luat 335-ul.
Aveți grijă!
Umblă îmbrăcată la fel, se uită după femei și încearcă să se bage în seamă cu ele, a scris o femeie pe un grup de Facebook dedicat problemelor din Sectorul 3 al Capitalei.
Îmbrăcată similar ca zilele trecute, femeia este ușor de recunoscut. Ea poartă o eșarfă pe cap și o mască medicinală, pantaloni largi de culoare deschisă și o cămașă vaporoasă.
Oamenii sunt revoltați că Poliția a identificat-o și a ridicat-o pe femeie, însă au eliberat-o apoi. Legislația pare că nu e menită să-i protejeze pe cetățeni până nu se întâmplă o tragedie.
Doamne ferește! Chiar Poliția nu poate să facă nimic. Chiar nu există o lege pentru astfel de persoane. Nu mai ai nici o siguranță pe stradă, de teamă că se ia de tine. Dar sunt copii care circulă, s-a arătat revoltată o bucureșteancă.
Mulțumim pentru informare! Să știm să ne ferim, cu toate că nu mi se pare ok să ajungem să mergem cu teamă pe stradă și nimeni să nu facă nimic în legătură cu asta.
Poliția nu i-a făcut nimic Se pare ca până nu are o victimă nu se face nimic, a spus altcineva.
O altă bucureșteancă a amintit de cazul Magdalenei Șerban, femeia care a împins pe cineva în fața metroului în anul 2017. Victima nu a avut nicio șansă.
Trebuie sa se întâmple o nenorocire să se ia măsuri, poate autoritățile își aduc aminte de fata care a murit aruncată înaintea metroului la Dristor, a scris aceasta.
După ce informația cum că femeia fotografiată în Sectorul 3 ar fi împins pe cineva pe șinele de tramvai, Poliția Capitalei s-a autosesizat și a identificat-o. În urmă cu câteva zile, agenții au săltat-o de pe stradă și au dus-o la secție. Apoi au decis să o transfere la un spital de psihiatrie.
Persoană în cauză a fost condusă la sediul subunității, în vederea audierii, ulterior fiind transportată la o unitate medicală de specialitate.
Menționăm faptul că, până în acest moment, la nivelul subunităților de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la faptul că o femeie ar fi fost agresată fizic, în timp ce se afla într-o stație de tramvai, din Sectorul 3, a informat Poliția Capitalei.
Supărați că statul nu ia nicio măsură pentru a-și proteja cetățenii, unii oameni au decis să-și facă singuri dreptate și se apără cum știu mai bine. Asta cu prețul și riscul de a fi ei înșiși sancționați, conform legii.
Noi înșine suntem responsabili pentru viața noastră. Un spray cu piper la purtător sau un electroșoc sunt suficiente. Și lăsați-mă cu „da, dar nu ai voie sa dai cu el într-un mijloc de transport, în mulțimi etc, că așa spune legea, consider ca un spray de genul chiar nu va leza pe nimeni,
a spus un bărbat în comentarii. Acesta a adăugat că preferă să primească o amendă penală sau o pedeapsă de închisoare cu suspendare, decât să riște să nu se poată apăra.
Și dacă te împinge și îi dai o mamă de bătaie zdravănă tot pe tine te ia, nu? Pe principiul dacă bate hoțul la ușă îl invităm să mănânce ceva, să facă un duș și abia după aia poate să fure ce are de furat, nu? s-a arătat supărat alt cetățean.
Potrivit Legii sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002, o persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară (în traducere, „cu forța”). Pentru ca acest lucru să se întâmple, un medic psihiatru abilitat trebuie să ia o astfel de decizie. Medicul trebuie să considere că din cauza unei tulburări psihice, persoana în cauză este în pericol iminent de a se vătăma pe sine sau alte persoane. Internarea involuntară a unei persoane poate fi cerută de membrii familiei, medicul de familie, dar și de reprezentanţii administraţiei publice locale, Poliție, Jandarmerie, Pompieri sau procuror.