Doamna Anastasia, o bătrânică venită la București să-și ajute fiica, va auzi din nou. O jurnalistă a mobilizat oamenii și a strâns banii pentru un aparat auditiv

12 sept. 2023
4900 Afișari
Doamna Anastasia, o bătrânică venită la București să-și ajute fiica, va auzi din nou. O jurnalistă a mobilizat oamenii și a strâns banii pentru un aparat auditiv
Doamna Anastasia, o bătrânică venită la București să-și ajute fiica, va auzi din nou. O jurnalistă a mobilizat oamenii și a strâns banii pentru un aparat auditiv. Sursa foto: Facebook/ Ema Stoica

O jurnalistă din București s-a mobilizat și, cu ajutorul oamenilor, a reușit să strângă bani pentru a-i cumpăra unei bătrâne un aparat auditiv, de care avea mare nevoie. Au fost strânși peste 5.000 de lei.

Aparatul auditiv costă 4.600 de lei

Ema Stoica, jurnalistă la Digi24, a postat recent un anunț pe pagina sa de Facebook, în care îi ruga pe oameni să o ajute pe doamna Anastasia, o bătrânică în vârstă de 86 de ani, să-și cumpere un aparat auditiv.

Doamna Anastasia
Doamna Anastasia. Sursa foto: Facebook/ Ema Stoica

Bătrâna a fost de multe ori în pericol din cauza lipsei auzului. De câteva dintre dăți, aproape a fost călcată de mașini.

Ca să-și strângă bani pentru un aparat auditiv, vârstnica a strâns doze și le-a dus la reciclat. Cu ajutorul fiicei sale, femeia a reușit să strângă suma de 1.700 de lei, sumă care, ulterior, i-a fost furată.

Jurnalistei i s-a făcut milă de femeie și s-a gândit să o ajute. Astfel, i-a spus povestea pe rețelele de socializare:

Doamna Anastasia.
86 de ani și o pensie de 1.100 de lei, după o viață lungă la o fabrică din Focșani. A venit acum ceva timp la Capitală să-și ajute una dintre fete. Ca să poată trăi într-o garsonieră fără apă caldă și fără căldură, trebuie să strângă doze, să le ducă la reciclat.
Alături de fata ei au reușit să pună deoparte 1.700 de lei, să își cumpere un aparat auditiv. Nu de puține ori era să moară călcată de mașini, nopțile, când căuta doze, pentru că nu le auzea.
Am cunoscut-o prin februarie. Aștepta cuminte în fața magazinului, poate-poate se va opri cineva. Nu cerea, îi era rușine. Voia câțiva cartofi, că urma o zi de post și nu mai avea nimic de mâncare.
Acum o săptămâna m-am întâlnit iar cu ea. Tare necăjită că i-au fost furați cei 1.700 de lei. Nici nu știa cât înseamnă de fapt un aparat auditiv, cât se așteaptă după niște bani puși la dispoziție de Casa de Sănătate și cât de neajutorată e de fapt.”

Oamenii s-au mobilizat și au donat

Ema a dus-o pe bătrână la doctor și a aflat că auzul acesteia este grav afectat, dar pentru unele frecvențe încă se mai poate face ceva. De aceea, doamna Anastasia are mare nevoie de un aparat auditiv.

Fișa medicală a doamnei Anastasia
Fișa medicală a doamnei Anastasia. Sursa foto: Facebook/ Ema Stoica

Doctorul i-a transmis jurnalistei că aparatul auditiv de care are nevoie bătrânica costă nici mai mult, nici mai puțin de 4.600 de lei. Auzind prețul, Ema s-a gândit să apeleze la bunătatea oamenilor și să le ceară ajutorul:

Am dus-o la doctor. Auzul ei este grav afectat. Unele frecvențe sunt pierdute pentru totdeauna. Pentru altele se mai poate face ceva, dar trebuie acum. 4.600 de lei costă aparatul care ar putea să ii aducă o bătrânețe mai ușoară.
N-am știut să sintetizez mai bine nevoia de ajutor. Las mai jos conturile mele pentru cine vrea să doneze. Pentru cine are alte sfaturi despre cum o putem ajuta, vă aștept în privat.”
Oamenii au luat inițiativă și au donat. Astfel, s-a strâns mai mult decât suma necesară pentru aparatul auditiv.
În total, au fost strânsi 5.600 de lei, iar doamna Anastasia va putea auzi din nou, cel puțin parțial. Cu banii rămași în urma achiziționării aparatului auditiv, bătrânica va încerca să se descurce pe perioada iernii.
Vă mulțumesc tare mult! S-au strâns 5.600 de lei, mult peste ce as fi sperat. Revin curând cu aparatul, după control. Restul banilor strânși vor merge spre doamna Anastasia să se descurce iarna aceasta”, a scris Ema Stoica pe Facebook.
Te-ar putea interesa și:
Cookies