ARHIVA B365

DNA verifică de ce procurorii DIICOT au cerut închisoare cu suspendare pentru Ovidiu Tender

Informatia apare in raportul Inspectiei Judiciare, care a verificat managementul DIICOT din perioada 2013-2014.

Inspectorii judiciari au stabilit ca procurorul de caz al dosarului „Carom”, Claudia Curelaru, a intocmit in 27 octombrie 2014 un referat prin care propunea formularea unor concluzii de condamnare a lui Ovidiu Tender la pedeapsa inchisorii, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei. Procurorul invoca faptul ca Ovidiu Tender a fost trimis in judecata si pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, infractiuni pentru care s-a implinit termenul de prescriptie al raspunderii penale.

„Urmare a acestui referat a fost intocmit un proces-verbal conform caruia procurorul sef Directie Alina Bica, procurorul sef serviciu judiciar Silvia Stefanescu si procurorul de caz Claudia Curelaru au discutat si au convenit, de comun acord, sa fie formulate concluzii de condamnare, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Tender Ovidiu, conform referatului procurorului de caz”, conform sursei citate.

Din verificarile efectuate de inspectorii judiciari a rezultat ca referatul este „incomplet”, in sensul ca a fost omisa precizarea ca pentru celelalte infractiuni nu se prescrisese raspunderea penala.

„Faptele privind aceasta imprejurare formeaza obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie”, conchid inspectorii judiciari.

Surse judiciare au afirmat ca cele doua procuroare de la DIICOT – Claudia Curelaru si Silvia Stefanescu – au fost audiate la Directia Nationala Anticoruptie in acest caz, in calitate de martori.

Ovidiu Tender a fost condamnat, in 8 iunie, la 12 ani si sapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare, in dosarul „Carom”, fiind astfel gasiti vinovati de inselaciune si spalare de bani, decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) fiind definitiva.

Sursa: Hotnews


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button