DNA: Toţi consilierii generali din Bucureşti primesc bani pentru voturi

de:
25 sept. 2015
0 Afișari
DNA: Toţi consilierii generali din Bucureşti primesc bani pentru voturi

La nivelul Consiliului General al municipiului Bucureşti toţi consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul şedinţelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială sau aflate în afara cadrului legal, precizează DNA în referatul prin care se cere arestarea preventiva a lui Traian Semenescu, Vlad Moisescu si Costin Berevoianu în dosarul Apa Nova.

„Aceasta este o practica notorie in mediu”, scriu procurorii, conform Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Vlad Moisescu isi folosea influenta pe care o avea la nivelul Primariei Generale a Capitalei si al Consiliului General Bucurestiului pentru a opri „actiunile de contestare a concesiunii de catre Primaria Sectorului 1 Bucuresti, consilierii locali si consilierii generali”. Procurorii adaugă totodată că Vlad Moisescu s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în biroul acestuia, și ar fi discutat despre proiectele care urmau să fie votate în Consiliul General al Capitalei. Procurorii au interceptat discuții între cei doi, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24.ro. Şi numele primarului suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman apare în dosar. Detalii, AICI.

„Moisescu Vlad Octavian era omul care decidea tot ce se intampla la nivelul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, inclusiv in zona achizitiilor publice. Practic, lucrarile semnificative erau atribuite intotdeauna firmelor agreate si stabilite de catre Moisescu Vlad Octavian. In schimb, firmele agreate plateau comisioane de 10% – 15%. Societatile castigatoare ale procedurilor de achizitie  subcontractau lucrari la un pret mai mic, de regula, cu 20% decat pretul de achizitie, iar din acest procent de 20% se asigura atat plata comisionului, cat si castigul propriu. De asemenea, la nivelul Primariei Generale a mun. Bucuresti, Moisescu Vlad Octavian controla activitatea consilierilor locali ai (…). Primarul General (…) purta toate discutiile referitoare la activitatea institutiei cu Moisescu Vlad Octavian. Practic, Moisescu Vlad Octavian controla voturile si la nivelul Consiliului General al mun. Bucuresti. Fiind liderul informal al (…) Bucuresti si persoana care sustinea financiar partidul, el era si cel care hotara intotdeauna ce se intampla la nivelul institutiilor controlate de (…) din Bucuresti.   In acest context, el stabilea si persoanele care candidau pentru o functie de consilier local sau general”, se mai arata in referat. 

Cookies