DNA sesizează Inspecţia Judiciară după ce Udrea a declarat că Kovesi a dat ordin să fie arestată

de:
11 mai 2016
0 Afișari
DNA sesizează Inspecţia Judiciară după ce Udrea a declarat că Kovesi a dat ordin să fie arestată

Procurorul şef al DNA a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări referitoare la declaraţiile Elenei Udrea, postate la data de 10 mai pe pagina de internet a unei publicaţii online, considerând că acestea aduc atingere independenţei sistemului judiciar, fiind de natură să submineze autoritatea judecătorească şi de a pune în discuţie deontologia profesională.

Citeşte şi DOSAR GALA BUTE. Elena Udrea: „Mă doare în cot de acuzaţia de abuz în serviciu”

Totodată, DNA precizează că „afirmaţiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum, mă atacau şi înainte când era TTraian Băsescupreşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine (…). Multe dintre dosare s-au făcut la ordin. Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu să fiu arestată”, a declarat Elena Udrea în postarea menţionată, potrivit comunicatului DNA.

Sursa: Mediafax

Cookies