ARHIVA B365

DNA: Radu Pricop și Sergiu Lutinschi foloseau un limbaj codat când discutau la telefon

Radu Pricop si Sergiu Lucinschi au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, fiind acuzati ca l-au santajat pe un fost partener de afaceri al fiului fostului presedinte al Republicii Moldova.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost trimis in judecata pentru:
– santaj,
– trafic de influenta,
– fals in declaratii,
– participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual,

Radu Pricop, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru
– complicitate la santaj,
– instigare la infractiunea de fals in declaratii.

In fata anchetatorilor, Radu Pricop a declarat ca se considera nevinovat, iar in relatia cu Sergiu Lucinschi a respectat legea care reglementeaza relatia avocat-client. Pentru a-si sustine apararea, a invocat chiar interceptarile facute de procurori. „Inculpatul Radu Pricop manifesta o deosebita grija in convorbirile telefonice pentru ca organele judiciare, in situatia in care ar fi efectuat interceptari telefonice, sa nu aprecieze ca acesta ar fi avut vreo implicare in cazul Lucinschi”, se arata in rechizitoriul DNA.

Martorii si alte interceptari arata insa implicarea directa a lui Radu Pricop, sustin procurorii.

Interceptari in dosarul lui Radu Pricop (Sursa: rechizitoriul DNA, citat de Hotnews.ro):

Sergiu Lucinschi: Deci eu vin maine. Pe avocatul meu poate il cunosti. Nu stiu daca il cunosti. Radu Pricop.

Denuntator: Nu-l cunosc, nu.

Sergiu Lucinschi: Ginerele lui Basescu. Acum a devenit faimos el. Adica el e principalul, ceilalti nu conteaza. El e om de incredere, ne asezam si facem.

O discutie purtata cu omul de afaceri moldovean, imediat dupa ce acesta il convinsese pe denuntator sa ii dea o parte din suma de bani, demonstreaza, spun procurorii, ca avocatul era la curent cu actiunile clientului.

Interceptari in dosarul lui Radu Pricop:

Sergiu Lucinschi: Merci, merci, am terminat. Stai asa! Chiar in momentul asta. Hu! Ma pregatesc, ma pregatesc. Ha, ha, ha!

Radu Pricop: Foarte bine!

Sergiu Lucinschi: Pentru incasari.

Radu Pricop: Ha! Doamne ajuta!

La finalul lunii martie, procurorii anticoruptie l-au retinut pe fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Instanta a decis insa atunci cercetarea lui sub control judiciar. Radu Pricop a fost si el pus sub acuzare. Procesul va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button