ARHIVA B365

DNA: Oprescu avea o „relaţie atipic de apropiată” cu directorul Administraţiei Cimitirelor

Anchetatorii DNA arată, în dosarul în care îl cercetează pe Sorin Oprescu pentru fapte de corupţie, că primarul avea o „relaţie atipic de apropiată” atât cu Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cât şi cu fostul său şofer Cristian Stanca.

Potrivit documentelor anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX.ro, Oprescu „se afişa” peste tot cu Bogdan Cornel Popa şi îl trimitea pe acesta la recepţii şi la evenimente la care nu avea acces.

„Se poate spune că nici notorietatea faptului că Bogdan Cornel Popa şi inculpatul Mircea Sorin Oprescu «se afişează» împreună, aşa cum a arătat şi Florin Şupeală, notorietate confirmată de discuţiile telefonice, din care rezultă că Popa Bogdan Cornel, trimis de primar sau împreună cu acesta, merge la evenimente la care altfel n-ar avea acces (recepţii la ambasade, la Palatul Cotroceni, participarea la vizite oficiale în străinătate, cum a fost cea din Statele Unite ale Americii, deşi a fost singurul şef de instituţie publică din subordinea primarului din delegaţie şi în ciuda faptului că nu pare a exista o logică pentru care directorul administraţiei cimitirelor şi crematoriilor trebuia să fie prezent) nu sunt chestiuni care atrag atenţia”, arată procurorii în dosar.

Anchetatorii mai prezintă în dosar şi analiza convorbirilor telefonice de la începerea punerii în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică (începutul lunii aprilie 2015), analiză care ar duce spre concluzia că „atât Popa Bogdan Cornel, cât şi Stanca Cristian au o relaţie atipic de apropiată cu inculpatul Oprescu Sorin”.

„Astfel, nu numai că cei doi se duc, împreună sau separat, cel puţin o dată pe săptămână, să discute cu primarul, la biroul acestuia din sediul primăriei şi nici faptul că din discuţiile telefonice dintre ei rezultă că îşi comunică acest lucru, acţionând într-un mod concertat, iar adesea discuţiile telefonice între ei sau între unul dintre ei şi diverşi apropiaţi denotă că urmează să «introducă» la primar o terţă persoană, în condiţiile în care persoanele care lucrează în mod obişnuit cu primarul (secretarele acestuia, şoferii) îi tratează ca pe nişte apropiaţi ai inculpatului Oprescu Sorin sunt aspecte ce atrag atenţia”, arată anchetatorii.

Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, ar fi cel care cerea şi intermedia mita între firmele care doreau contracte din partea instituţiilor publice conduse de el, iar banii ar fi fost împărţiţi între el, primarul Sorin Oprescu şi directorul economic din Primărie, conform anchetatorilor.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, marţi, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ştefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.

Sorin Oprescu devenise suspicios şi credea, în urma unor informaţii primite, că ar fi intrat în vizorul anchetatorilor din cauza Cămătarilor, dar şi a fostului său şofer, Cristian Stanca, zis „Grenadă”. VEZI AICI INTERCEPTĂRILE.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button