DNA: o parte din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, trimisă în judecată

de:
22 apr. 2011
0 Afișari
DNA: o parte din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, trimisă în judecată

În vizorul procurorilor sunt Paul Florin Fulger, care a îndeplinit pentru o perioadă şi funcţia de director general al Aeroportului Internaţional Băneasa, fostul director economic, Liliana Pop, şi fostul consilier juridic Dorian Vlăsceanu vor fi judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, se arată într-un comunicat DNA, remis NewsIn.

În acelaşi dosar, vor mai fi judecaţi şi Cătălina Monica Tuşer Conciu, fosta şefă a Departamentului achiziţii publice în cadrul Aeroportului Băneasa, şi Emil Jernoiu, director tehnic la aceeaşi societate naţională, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Totodată, în sarcina fostului director general al Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, s-a reţinut infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Este vorba despre semnarea a două acte adiţionale la contractul de execuţie de lucrări de reparaţii şi modernizare a suprafeţelor de mişcare ale aeroportului. Astfel, „prin aceste două acte a fost modificată formula de actualizare a preţului lucrărilor printr-o variantă de revizuire ce nu corespunde dispoziţiilor legale aplicabile acestui contract de achiziţie publică”, susţin procurorii.

Aceeaşi formulă a fost apoi aplicată şi unor lucrări conexe suplimentare celor contractate iniţial. Astfel, sustin procurorii, executantul a incasat nejustificat aproape şase milioane de euro.

În scopul recuperării prejudiciului, a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea Lilianei Pop, a lui Emil Jernoiu şi Cătălinei Tuşer Conciu, în timp ce pentru Florin Fulger, Ştefan Mladin şi Dorian Vlăsceanu nu au putut fi identificate imobile pe teritoriul României care să le aparţină. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Cookies