ARHIVA B365

DNA: Mădălin Dumitru, director în PMB, ar fi primit mită sub forma unor lucrări la vila soacrei

Soacra şefului din Primăria Capitalei a declarat pentru Digi24 că mai mulţi muncitori i-au zugrăvit casa în urmă cu câţiva ani, dar reprezentanţii firmei susţin că a fost vorba de un ajutor din prietenie, după orele de program.

Una dintre cele mai frumoase case din Periş, judeţul Ilfov, îi aparţine Ioanei Şerban, soacra lui Mădălin Dumitru, directorul din Primăria Capitalei, care săptămâna trecută a fost reţinut de DNA. Procurorii spun că o firmă care primea contracte cu statul de la oficialul din primărie ar fi făcut, în schimb, lucrări la casa soacrei directorului, scrie digi24.ro. 

Discuţie surprinsă cu camera ascunsă de Digi24.

„Reporter – Numele dumneavoastră apare în dosarul fostului ginere în ideea că ar fi venit aici o firmă care a luat contracte de la primărie şi v-ar fi reparat la casă.

Ioana Şerban – A venit, dar nu firmă. Nu ştiu, câţiva muncitori. Nu mi-a reparat nimic, decât mi-a zugrăvit partea asta, că partea din spate a făcut-o soţul meu”.

Procurorii DNA spun că în perioada 2009 – 2014, Mădălin Dumitru le-ar fi cerut directorilor firmei TEHNOLOGICA RADION să facă mai multe lucrări atât în locuinţele sale cât şi la vila deţinută de soacra sa.

Mădălin Dumitru, directorul de Infrastructură din PMB, cercetat în libertate, sub control judiciar 

Oficial, conducerea societăţii nu vrea să dea nicio explicaţie. Surse din cadrul companiei susţin însă că mai mulţi muncitori au făcut lucrări în locuinţa soacrei directorului, dar nu a fost vorba despre mită, ci de un ajutor prietenesc. Ajutor care a intrat în atenţia anchetatorilor pentru că mai mulţi angajaţi din conducerea firmei au fost chemaţi la DNA pentru a da explicaţii cu privire la aceste lucrări, dar şi despre mai multe contracte pe care societatea le-a încheiat cu primăria.

Anchetatorii mai susţin că mita primită de directorul din Primăria Capitalei nu s-a oprit doar la lucrările de reparaţii la vila soacrei.

Firmele care câştigau contracte cu Primăria Capitalei ajungeau să cotizeze la societăţile comerciale deţinute de Mădălin Dumitru. Procurorii spun că în ultimii patru ani, directorul din primărie a câştigat trei milioane de euro.

Mădălin Dumitru, director din PMB, suspendat din funcție, după ce a fost REȚINUT de DNA 

Drept recompensă, aceste societăţi au primit lucrări de infrastructură importante în Capitală. De exemplu: lucrări la Bulevardul Uranus, în centrul istoric al Bucureştiului, la modernizarea Şoselei Tunari sau concesiunea serviciului public de iluminat în Capitală.

Contracte atribuite suspect, potrivit referatului întocmit de procurorii DNA:

SC Tehnologica Radion SRL – lucrări la Bulevardul Uranus

SC Elektra Invest SRL – lucrări pentru reabilitarea centrului istoric din Bucureşti

SC Urban Proiect Grup SRL – lucrări pentru modernizarea Şoselei Tunari

SC Luxten Lighting Company SRL – concesiunea serviciului public de iluminat în Capitală. 

Referat procurori: Mădălin Dumitru a dat mari contracte de infrastructură pe şpăgi

Procurorii DNA au început urmărirea penală în rem în dosarul în care şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, este acuzat că a atribuit preferenţial contracte pentru lucrările majore de infrastructură, anunţă REALITATEA TV. Referatul procurorilor scoate la iveală faptul că mai multe contracte pentru proiecte majore de infrastructură, precum Diametrala N-S străpungere str. Buzeşti – str. Berzei – str. Uranus, reabilitarea Centrului Istoric, proiectul NetCity sau Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere, au fost atribuite preferenţial, contra unor sume de bani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button