ARHIVA B365

DNA: Jumătate din onorariile artiștilor de la Vanghelioane intra în buzunarul lui Marian Vanghelie

Noi detalii ies la iveală în dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de  luare de mită, abuz în serviciu și de spălare de bani. Procurorii DNA spun că mare parte din meniul festiv de la petrecerile de revelion de la Romexpo era, de fapt, mită. Marian Vanghelie ar fi stabilit personal câte sticle de vin, câte baxuri de bere, ce fel de chifle şi ce specialităţi culinare trebuie să fie oferite drept sponsorizare.

În realitate, donaţia era un comision oferit de cei care câştigau contracte cu primăria.

„La ultimele 7-8 petreceri de Revelion organizate de Marian Vanghelie, firmele mele au cumpărat pâine, cozonac, apă plată, minerală, sucuri, vin, coniac, pe care le-am pus la dispoziţia organizatorilor. Primeam lista cu necesarul de la Marian Vanghelie. Contravaloarea aşa-ziselor sponsorizări era scăzută din comisioanele de 20% pe care trebuia să i le plătim lui Marian Vanghelie”, se precizează în denunţul formulat de Marian Dumitru, unul dintre afaceriştii care s-au îmbogăţit pe seama lucrărilor primite în sectorul 5. Firma bărbatului a reparat şcoli, a renovat drumuri, a construit parcări şi a reabilitat blocuri, scrie Digi24.ro. 

„Dumneavoastră aţi fost cei care aţi avut încredere în ceea ce am făcut. Cred că am reuşit. Sunt mulţumit. Mă simt bine alături de dumneavoastră. Vanghelionul va continua an de an”, îi spunea Marian Vanghelie în 2013.

Iar „Vanghelioanele” au continuat să fie paravan pentru mită, spun procurorii. Aceiaşi oameni de afaceri abonaţi la contractele din bani publici ar fi fost puşi să plătească şi petrecerile private ale primarului suspendat al Sectorului 5.

„Din dispoziţia lui Marian Vanghelie, am achitat de câteva ori consumaţia pe care o făcea el la restaurantul Capşa, plătind cash, fără factură, în total circa 50.000 lei. Am cumpărat vin în valoare de circa 30.000 lei, pe care l-am trimis la restaurantul unde Marian Vanghelie a serbat Revelionul 2013, împreună cu vreo 150 de invitaţi. Revelionul 2014 l-a serbat la restaurantul meu, toate costurile fiind suportate de mine”, se mai arată în denunțul omului de afaceri Marian Dumitru.

Anchetatorii susţin că Marian Vanghelie a câştigat bani şi de pe urma artiştilor care au cântat la Revelioanele din 2003 şi 2004. Jumătate din onorariul lui DJ Bobo, Bonnie Tyler, Saragosa Band şi Ştefan Bănică Junior ar fi intrat în buzunarele edilului, susţin anchetatorii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button