ARHIVA B365

Judecătorul fugar, Mircea Moldovan, primea mita pe cardul de salariu

Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan vor fi prezentaţi marţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Ei sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Potrivit DNA, Moldovan Mircea ar fi contactat persoana interesată și i-ar fi precizat că „îi va da un dosar de ziua lui”, stabilind o întâlnire „pentru a sărbători”, precizând totodată că, sunt fruntaşi practicienii în insolvenţă care primeau „dosare bune”, potrivit Digi24. 

„Prin sintagma ”dosare bune„ în materie de insolvență se înțelege din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obținerea unor venituri substanțiale de către societatea de insolvență. În alte cazuri oferta s-a materializat în prezentarea importanței dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar. De asemenea, probatoriul administrat a relevat în cazul judecătorului sindic Moldovan Mircea faptul că, pretinderea s-a manifestat atât prin solicitarea adresată martorului denunțător, de angajare a unei nepoate la societatea sa de insolvență dar și prin declararea nereală a insolvenței, în cazul a două societăţi comerciale. Acelaşi judecător a lăsat să se creadă că în schimbul unor beneficii materiale poate realiza intervenția într-un dosar penal, pentru punerea în libertate a unui condamnat”, scriu procurorii.

Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, arată că inculpații au primit sume de bani și bunuri astfel:

Moldovan Mircea:

– sume de bani (3.000 – 4.000 lei) direct, prin Western Union (8000 lei ) sau direct pe cardul de salariu;

– produse alimentare (peşte, carne de vită/miel);

– cherestea şi aproximativ 90 de metri pătraţi de lambriuri, în valoarea totală de 6.652 lei;

– TV color.

Stanciu Ion:

– suma de 10.000 lei reprezentând,,rata de vacanţă”;

– obiecte vestimentare achitate de un practician în insolvenţă, pentru soţia judecătorului;

Rovența Elena:

– suma de 10.000 lei, ce a fost remisă prin mascarea plicului într-o revistă.

– o parte din suma de 174.000 euro, reprezentând onorariul unui practician în insolvenţă;

Viziru Ciprian:

– suma de 10.000 lei;

– o sacoşă cu produse (în vederea soluţionării în favoarea unui practician în insolvenţă a unor dosare de insolvenţă).

DNA arată că cei patru judecători ai Secţiei a VII a civilă aveau întâniri periodice, aparent protocolare sau profesionale, chiar în incinta Tribunalului Bucureşti, în faţa clădirii Tribunalului Bucureşti sau în proximitatea instanţei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button