ARHIVA B365

DNA: Greii fotbalului îşi ascund averile

DNA cere interdicţie de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni din fotbalul românesc judecaţi în dosarul transferurilor de jucători motivând, printre altele, că aceştia au început să înstrăineze bunurile pe care le deţin sau să facă cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal, scrie Realitatea.net.

„Pedepsele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti, cuantumul acestora şi atitudinea vehementă a inculpaţilor faţă de instanţa de judecată care a dispus pe baza probelor cauzei condamnarea lor impun luarea măsurii preventive faţă de aceştia, în vederea asigurării participării acestora la procedura judecării recursului, asigurându-se astfel împiedicarea sustragerii inculpaţilor de la judecată ori tergiversarea acesteia”, se arată în documentul depus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la primul termen din recursul făcut de cei opt grei ai fotbalului în dosarul transferurilor de jucători.

DNA a precizat că nu a putut cere o astfel de măsură la Curtea de Apel Bucureşti în faza judecării apelului pentru că la acel moment ei fuseseră achitaţi de prima instanţă şi legea permite formularea unei astfel de solicitări odată cu condamnarea după faza apelului. Totodată, DNA mai arată că „inculpaţii Borcea, fraţii Becali şi Neţoiu au atacat în media judecătorii cauzei, proferând mai multe acuzaţii grave la adresa acestora, aspect care demonstrează tendinţa de nerespectare a autorităţii judiciare şi dispreţ la adresa actului de justiţie”.

Un alt motiv invocat de DNA este acela că unii dintre oamenii de fotbal, respectiv George Copos, Jean Pădureanu şi Cristi Borcea, au început să înstrăineze o parte din bunurile lor şi acţiunile deţinute la diferite societăţi comerciale sau să formuleze cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal, pentru a îngreuna recuperarea prejudiciului produs în cauză şi a le conferi resurse financiare sporite.

Procurorul nu a apucat să dezvăluie motivele acestei cereri, întrucât Jean Pădureanu a cerut un alt termen de judecată, pentru a-şi angaja avocat. Totodată, la dosar a fost depusă şi o cerere a avocatului lui Mihai Stoica prin care arată că este în imposibilitate de prezentare. Cei doi oameni de fotbal sunt lipsiţi de apărare la termenul de luni al procesului, însă acestora le-a fost asigurat un avocat din oficiu. Acesta a fost prezent la şedinţa de luni, dar nu poate pune concluzii, atâta vreme cât un inculpat are avocat ales.

Avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar s-au opus cererii procurorurului, din aceleaşi considerente, astfel că instanţa a susupenda şedinţa şi va relua dezbaterea cererii în jurul orei 11.00, după ce avocaţii oamenilor de fobal vor studia solicitarea DNA.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button