DNA face percheziții la Poliția Locală București. Sunt suspiciuni de corupție la achiziția unor uniforme

30 ian. 2023
205 Afișari
DNA face percheziții la Poliția Locală București. Sunt suspiciuni de corupție la achiziția unor uniforme
DNA face percheziții la Poliția Locală București. Sunt suspiciuni de corupție la achiziția unor uniforme | Sursă foto: Agerpres

Luni dimineață, 30 ianuarie 2023, DNA face percheziții la Poliția Locală București. Procurorii din cadrul Direcția Națională Anticorupție se află în aceste momente la instituție.

Percheziții la Poliția Locală București

Procurorii din cadrul Direcția Națională Anticorupție DNA descind în această dimineață la Sediul Poliției Locale București. Conform unor surse ale Antena 3 CNN, se fac verificări în cadrul:

  • Direcția Economică,
  • Direcția Logistică
  • Serviciul Juridic,
  • Serviciul Resurse Umane.

Din primele informații se pare că perchezițiile sunt realizate în cadrul unui dosar de corupție privind o achiziție publică. Respectivele infracțiuni ar fi fost comise în perioada 2022-2023.

Mai precis, este vorba despre un contract de achiziție publică pentru cumpărarea unor echipamente (uniforme) necesare pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

Te-ar mai putea interesa și: 

Procurorii DNA au trecut și pe la sediile Poliției Locale Sector 1

În data de 19 ianuarie 2023, procurorii din cadrul DNA au realizat percheziții și în cadrul mai multor sedii ale Poliției Locale Sector 1. Și în această cauză, perchezițiile au fost efectuate în ceea ce privește nereguli constatate în cadrul unei achiziții publice de echipamente pentru polițiști.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, transmitea DNA la momentul respectiv.

În cadrul perchezițiilor realizate în urmă cu două săptămâni la sediile Poliției Locale Sector 1, procurorii au beneficiat și de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cookies