ARHIVA B365

DNA extinde urmărirea penală față de deputatul Theodor Nicolescu pentru LUARE DE MITĂ

Deputatul mai este urmărit penal și pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu. 

Procurorii DNA au descoperit că în cursul anului 2007, pe când Nicolescu era vicepreședinte la ANRP și avea calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5 % din totalul acţiunilor pe care aceştia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la instituție.

În schimbul banilor, Theodor Nicolescu, prin prisma funcţiei şi calităţii pe care o deţinea, urma să asigure soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor de despăgubire.

Ca urmare a soluţionării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafaţă de 20,5 ha, teren situat în Bucureşti, în zona sectorului 3, Theodor-Cătălin Nicolescu a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani şi contravaloarea acţiunilor.

Banii au fost remişi în general, în tranşe de până la 250.000 de lei, în lei şi euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul.

REDĂM COMUNICATUL PROCURORILOR:

În ordonanţa de extindere a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2007, NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, care la momentul respectiv deţinea funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5 % din totalul acţiunilor pe care aceştia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. În schimbul banilor, Nicolescu Theodor-Cătălin, prin prisma funcţiei şi calităţii pe care o deţinea, urma să asigure soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor de despăgubire.

Ca urmare a soluţionării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafaţă de 20,5 ha, teren situat în Bucureşti, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani şi contravaloarea acţiunilor. Banii au fost remişi în general, în tranşe de până la 250.000 de lei, în lei şi euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul.

Inculpatului Nicolescu Theodor-Cătălin i s-a adus la cunoștință noua acuzaţie, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu a fost adus cu mandat la DNA, luni, în acelaşi dosar în care este audiat şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, în prezent deputat în Parlamentul României, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu.

Nicolescu a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in perioada octombrie 2005 – mai 2008.  De asemenea, intre 2006-2007, a fost membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button