ARHIVA B365

DNA explică de ce au fost incluse în dosar stenogramele în care Vanghelie îl menționează pe Iohannis

DNA precizează că, în cursul urmăririi penale, organul de cercetare trebuie să strângă „orice element de fapt care serveşte la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei şi care contribuie la aflarea adevărului în procesul penal”.

Astfel, procurorul trebuie să indice şi să motiveze în cuprinsul referatului prin care propune o măsură preventivă cazul prevăzut de lege care impune arestarea preventivă a inculpatului.

„Încercarea de a determina o persoană să dea declaraţii nereale organelor judiciare, promiţându-i că va interveni pentru închiderea dosarului şi indicând persoanele la care urma să se facă intervenţia pentru a face afirmaţiile credibile, reprezintă un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b Codul de Procedură Penală. În acest context, prezentarea în cuprinsul referatului a unor afirmaţii ale inculpatului, care cuprind elemente esenţiale pentru soluţionarea propunerii de arestare, este impusă de dispoziţiile legale menţionate, adaugă DNA.”

Precizările vin în contextul în care jurnalistul Rareș Bogdan a declarat că îl va da în judecată pe procurorul care instrumentează dosarul în care este implicat Marian Vanghelie, pentru că a menționat numele său în referatul DNA. 

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce ii spunea unei persoane apropiate că poate interveni la președintele Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan de la Realitatea TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button