ARHIVA B365

DNA confirmă:Ministrul Cazanciuc a propus-o pe soția lui Ponea la conducerea Secției Judiciare a DNA

Informatia, cuprinsa acum in propunerea de prelungire a arestarii preventive a baronului de Mehedinti Adrian Duicu, a fost prezentata pe data de 3 aprilie si dezmintita, la acea vreme, de Robert Cazanciuc.

Fragmente din propunerea de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu:

La data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN STEFAN un mesaj SMS cu urmatorul continut: „Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta”.

La data de 4 septembrie 2013, Ministerul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA sa fie numita in functia de procuror sef al Sectiei Judiciare a Directiei Nationale Anticoruptie.

Inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a promis numitului PONEA CONSTANTIN STEFAN ca isi va folosi aceasta influenta, ceea ce a si facut, cum se va vedea in cele ce urmeaza, pentru a-i determina pe acestia sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu; anume, in cazul celor dintai (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane) sa il mentina temporar pe numitul PONEA STEFAN in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti (aceasta in situatia in care exista posibilitatea, iar pentru numitul PONEA CONSTANTIN STEFAN, „pericolul” ca in aceasta functie sa fie numita o alta persoana), iar la o data ulterioara (cand va dori numitul PONEA CONSTANTIN STEFAN, in functie si de „promovarea” sotiei sale, cum se va vedea in cele ce urmeaza) sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe numita POPEA ELISABETA (sotia numitului PONEA CONSTANTIN STEFAN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova) intr-o functie de conducere in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit referatului DNA in cazul Duicu, la solicitarea premierului Victor Ponta, seful Politiei Romane, Toba Petre, s-a prezentat la Guvern, unde s-a intalnit cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu, care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea Constantin Stefan in functia detinuta (inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti) si promovarea sa ulterioara intr-o functie de conducere la Bucuresti. Duicu si Ponea au fost arestati preventiv in acest dosar.

Elisabeta Ponea, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova si sotia fostului inspector sef al IPJ Mehedinti retinut in dosarul Duicu, a fost propusa in septembrie 2013 de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, la sefia sectiei judiciare din cadrul DNA, in timpul tentativei de schimbare a esalonului doi de procurori-sefi, scria pe 3 aprilie Hotnews.ro, citand surse judiciare. Numele Elisabetei Ponea, propus atunci de Cazanciuc, a trecut neobservat, deoarece aceasta viza functia de sef al sectiei judiciare. Toata atentia era concentrata anul trecut pe incercarea de schimbare a procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru de la conducerea sectiei 1. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la acea vreme, ca „Nu am formulat o asemena propunere. D-na Ponea a fost unul dintre zecile de magistrati care au fost la Ministerul Justitiei in perioada in care incercam sa gasim procurori adecvati pentru diversele functii de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului public, d-na Ponea avand 2 mandate de procuror general la Parchetul Curtii de apel Craiova in perioada 2006-2012, deci un om cu foarte mare experienta care teoretic poate sa aspire la o functie de conducere la nivelul Ministerului Public. D-na Ponea nu se regaseste printre propunerile facute de Ministrul Justitiei nici pentru Parchetul General, nici pentru alta structura de parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja in momentul de fata in functie”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button