ARHIVA B365

DNA cere SPP-ului să comunice programul Elenei Udrea în octombrie 2010, când ar fi primit 900.000 €

Procurorii DNA încearcă să afle cu ajutorul SPP dacă Elena Udrea a fost într-adevăr în biroul său de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) în ziua în care Gheorghe Nastasia, fost secretar general în cadrul instituţiei, susţine că i-a înmânat o geantă neagră în care se aflau 900.000 de euro, bani primiţi de la un om de afaceri care beneficia de fonduri de la MDRT în programul „Schi în România”, scrie romaniatv.net.

Solicitarea DNA nu-i sperie pe apărătorii Elenei Udrea. „Este un lucru foarte bun. S-ar putea să avem plăcerea să aflăm că nu cele denunţate de unii nu sunt adevărate. În sensul că acea zi nu a fost la minister sau că nu a fost doamna Udrea. Primul pas şi cel mai clar ar fi ca la data indicată, pe 6 octombrie, personajele din această poveste să nu fi fost la minister. Mai apoi, simplul fapt că au intrat în minister, poate şi cu un rucsac, cu o borsetă, cu o geantă neagră, nu reprezintă nimic din punct de vedere al probaţiunii. Elementul care trebuie probat de procurori este simpla afirmaţie a denunţătorului Nastasia că el a înmînat în absenţa oricărei alte persoane geanta Elenei Udrea”, a explicat, la România TV, unul dintre avocaţii Elenei Udrea, Marius Striblea.

Tot joi, procurorii DNA au cerut Ministerului Dezvoltării imaginile de pe camerele de supraveghere şi registrele cu persoanele care au intrat în minister în ziua în care se presupune că Elena Udrea a luat mită 900.000 de mii de euro într-o geantă neagră de voiaj.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul „Gala Bute”. Decizia instanţei supreme nu este definivă, putând fi atacată de avocaţii fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button