DNA cere Prefecturii Bucureşti explicaţii privind legalitatea unei hotărâri, după tragedia Colectiv

de:
09 nov. 2015
5 Afișari
DNA cere Prefecturii Bucureşti explicaţii privind legalitatea unei hotărâri, după tragedia Colectiv

Solicitarea DNA a fost făcută în dosarul în care se cercetează comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual privind incendiul de la clubul Colectiv, susțin surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, DNA cere Instituției Prefectului Municipiului București să comunice dacă Hotărârea Consiliului Local al Primăriei Sector 4 nr.20 din 29.02.2012 a fost supusă controlului de către prefect, respectiv dacă dispozițiile primarului sectorului 4 București și hotărârile Consiliului Local din 2012 au făcut obiectul controlului de legalitate al prefectului în considerarea dispozițiilor art.19 lit. e Legea 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului.

Potrivit dispozițiilor legale din acest domeniu, primarul și consiliul local sau județean sunt obligate să trimită toate dispozițiile sau hotărârile adoptate prefectului, iar prefectul își exercită prerogativa de verificare a legalității actelor administrative.

De ce a fost arestat Piedone. MOTIVAREA INSTANŢEI

Tribunalul Bucureşti a motivat decizia de arestare preventivă a fostului primar Cristian Popescu Piedone şi a două angajate de la Primăria Sectorului 4, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv. Între timp, şi primarul interimar al Sectorului 4 a anunţat primele măsuri administrative luate după tragedia din Clubul Colectiv.

Primele măsuri administrative luate de primarul interimar al Sectorului 4,după tragedia din Colectiv

Întrunit în ședința extraordinară, luni, 9 noiembrie 2015, Consiliul Local Sector 4 a luat la cunoștință de demisia lui Cristian Popescu – Piedone din funcţia de primar. În baza Legii 215/2001, atribuţiile ce îi reveneau lui Piedone vor fi îndeplinite de viceprimarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Pe numele fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, de către Tribunalul București.

CITEŞTE ŞI  Cei doi angajaţi ISU care au verificat Clubul Colectiv, reţinuţi pentru 24 de ore

UPDATE Cei doi angajaţi ISU, Antonina Radu şi Goerge Matei Petrică au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în DOSARUL COLECTIV.

Cei doi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au fost audiați, luni, la DNA. Antonina Radu și George Matei Petrică verificaseră clubul Colectiv, înainte de izbucnirea incendiului, însă nu semnalaseră nicio problemă.

Cookies