ARHIVA B365

DNA cere pedepse mai mari pentru Dan Voiculescu, în dosarul privatizării ICA

Astfel, procurorii DNA au considerat că pedepsele aplicate de magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt prea mici în comparaţie cu prejudiciile aduse bugetului de stat în urma privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, scrie adevarul.ro.

De asemenea, anchetatorii susţin că prin faptele comise a fost afectată onesta desfăşurare a privatizării. 

Tribunalul Bucureşti a hotărât condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Lui Voiculescu i s-a interzis dreptul de a alege şi de a fi ales, precum şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale. În cazul său, instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.  

Ca şi în cazul lui Mencinicopschi, tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop. Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button