DNA cere pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu. Fostul Primar al Bucureștiului ar putea sta 15 ani după gratii

01 apr. 2021
246 Afișari
DNA cere pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu. Fostul Primar al Bucureștiului ar putea sta 15 ani după gratii

DNA cere pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu, ceea ce înseamnă că fostul Primar al Bucureștiului ar putea sta 15 ani după gratii.

DNA cere pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu. Un procuror al DNA a cerut, joi, majorarea pedepselor date în dosarul de corupție al fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu, au precizat surse participante la ședința de judecată.

Procurorul a solicitat ca instanța care va da decizia finală, Curtea de Apel București, să se orienteze spre o pedeapsă maximă prevăzută de lege în cazul acuzațiilor imputate lui Oprescu – luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat.

DNA cere pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu

„Orientati pedepsele către maximum special. Prin prisma funcției deținute, Sorin Oprescu a înțeles să pervertească actul administrativ. A înțeles să comită cele mai grave fapte prevăzute de codul penal”, a precizat în sala de judecată procurorul de caz, conform unor surse participante la ședință consultate de G4Media.

Potrivit specialiștilor în justiție, după calcule, acest lucru ar putea însemna aproximativ15 ani de închisoare.

În replică, avocatul fostului primar a cerut achitarea clientului său.

Fostul primar Sorin Oprescu a fost condamnat pe 13 mai 2020 la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Cookies