DNA cere o nouă expertiză psihologică în cazul lui Năstase

de:
21 aug. 2014
0 Afișari
DNA cere o nouă expertiză psihologică în cazul lui Năstase

Tribunalul Ilfov discută contestația procurorilor anticorupție în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 4, prin care a fost admisă propunerea de eliberare condiționată a lui Adrian Năstase, după ce a executat o treime din pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare, scrie hotnews.ro.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) prezent la ședința de judecată a cerut efectuarea unei noi expertize psihologice în cazul lui Adrian Năstase, arătând că în acest caz ar trebui să fie o expertiză recentă, nu cele de la intrarea în penitenciar sau cele făcute în timpul detenției.

Acesta a solicitat instantei să dispună trimiterea unei adrese la Penitenciarul Jilava, pentru fi comunicată evaluarea psihologică, însă instanța a respins cererea, arătând că penitenciarul a concluzionat în cazul comportamentului lui Năstase.

Procurorul a spus instanței că vrea să depună la dosar copii ale unor articole de pe blogul lui Adrian Năstase, cererea fiind admisa de instanta. În acest context, avocatii au cerut o pauză de câteva minute să vadă înscrisurile depuse de procurorul DNA.

Magistratul a mai arătat în fața instantei că sporul de sase luni nu a fost avut în vedere de comisia de la penitenciar și nici în cadrul evaluării psihologice. Acesta a mai arătat ca Năstase a participat la diverse activități în penitenciar, dar ca lector formator și că nu se poate concluziona în ce măsură aceste participări au avut efecte concrete asupra îndreptării fostului premier.

Procurorul a cerut instantei sa desfiinteze sentinta Judecatoriei Sectorului 4 si sa respinga astfel propunerea comisiei de la Penitenciarul Jilava de liberare conditionata a lui Adrian Nastase.

Avocaţii lui Adrian Năstase au susţinut, în pledoaria pentru eliberarea clientului lor, că trebuie luată în considerare de către instanţă evaluarea favorabilă făcută de comisia de specialitate din penitenciar.

În plus, apărătorii au subliniat participarea lui Năstase la zeci de programe de reeducare, recompensarea acestuia de mai multe ori şi faptul că acesta nu a fost sancţionat niciodată, nici la prima încarcerare, nici la cea de după condamnarea în dosarul Zambaccian, conform digi24.ro.

În replică, procurorul DNA a susţinut că fostul premier nu s-a reeducat suficient.

În ultimul său cuvânt în faţa instanţei, Adrian Năstase l-a asigurat, pe un ton, ironic, pe procurorul DNA că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale din acest an, aşa că nu există riscul de a repeta faptele pentru care a fost condamnat în dosarul „Trofeul Calităţii”., respectiv folosirea influenţei sale politice pentru a obţine bani pentru campania electorală.

Cookies