ARHIVA B365

DNA cere aviz pentru reţinerea şi arestarea senatoarei Anca Doina Tudor

UPDATE: „Am fost chemată astăzi de urgență să mă prezint la DNA. Mi s-a spus că am calitatea de suspect și până seara văd că am altă calitate. Nu știu nimic, nici măcar de ce, cum. Nu am nicio vinovăție”, a afirmat Doina Tudor joi, pentru Agerpres.

Ea a explicat că exact în perioada în care este acuzată că ar fi fost complicele soțului său era „în divorț și în certuri cu acesta”.

„Credeți că un bărbat care pleacă de la soția sa, vrea să divorțeze, o trimite să îi facă diverse afaceri? Am avut trei cereri de divorț în 2013 și pronunțarea divorțului a fost în 2014. Dacă s-ar fi vrut, s-ar fi căutat și s-ar fi văzut în toate ziarele și la posturile tv ce emisiuni erau despre soțul meu și despre mine exact în perioada martie-iunie. Eram în certuri. Las logica unui om normal”, a adăugat Doina Tudor.

Întrebată ce le transmite colegilor săi, ea a spus: „Nu pot să îmi oblig colegii. O să îi rog să voteze cum consideră ei de cuviință”.

Procurorul şef al DNA a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării senatoarei Anca Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, a fost reținut pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de luare de mită”, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi Agerpres.

Senatorul Doina Tudor spue însă că este nevinovată și îi roagă pe colegii săi să voteze solicitarea DNA privind arestarea sa preventivă așa cum consideră de cuviință.

„Am fost chemată astăzi de urgență să mă prezint la DNA. Mi s-a spus că am calitatea de suspect și până seara văd că am altă calitate. Nu știu nimic, nici măcar de ce, cum. Nu am nicio vinovăție„, a afirmat Doina Tudor joi, pentru Agerpres.

Ea a explicat că exact în perioada în care este acuzată că ar fi fost complicele soțului său era „în divorț și în certuri cu acesta”.

Credeți că un bărbat care pleacă de la soția sa, vrea să divorțeze, o trimite să îi facă diverse afaceri? Am avut trei cereri de divorț în 2013 și pronunțarea divorțului a fost în 2014. Dacă s-ar fi vrut, s-ar fi căutat și s-ar fi văzut în toate ziarele și la posturile tv ce emisiuni erau despre soțul meu și despre mine exact în perioada martie-iunie. Eram în certuri. Las logica unui om normal„, a adăugat Doina Tudor.

Întrebată ce le transmite colegilor săi, ea a spus: „Nu pot să îmi oblig colegii. O să îi rog să voteze cum consideră ei de cuviință”.

DNA precizează că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, susțin procurorii.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii DNA, precum și copii ale dosarului de urmărire penală.

Procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Daniel Tudor urmează să fie prezentat, vineri, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile, iar Ovidiu Marian va fi prezentat cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button