DNA cere arestarea senatorului Voicu

de:
14 mai 2012
0 Afișari
DNA cere arestarea senatorului Voicu

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la termenul de luni a cerut instanţei revocarea controlului judiciar în cazul senatorului Voicu şi rearestarea acestuia pentru 30 de zile.

Motivul invocat de procuror este acela că Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecată din 20 aprilie, dată la care avocaţii senatorului anunţau că acestuia i s-a făcut rău, din cauza bolii sale de inimă. Procurorul a arătat în faţa instanţei că ulterior, în data de 27 aprilie, senatorul Voicu a fost văzut în Parlament, la moţiunea de cenzură care era dezbătută la acea dată.

Avocaţii senatorului au adus la termenul de luni documente medicale justificative potrivit cărora clientul lor suferă de hipertensiune din care rezultă că în 20 şi 27 aprilie acesta a avut variaţii ale ritmului cardiac. Aceştia au cerut instanţei respingerea solicitării DNA de rearestare a lui Voicu.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare pe acest aspect, urmând să decidă dacă dispune sau nu rearestarea senatorului Cătălin Voicu.

În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a stat în arest preventiv din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.

Senatorul Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cookies