DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc. Primarul vorbea la telefon cu suspecţii din dosarul său

de:
09 dec. 2014
0 Afișari
DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc. Primarul vorbea la telefon cu suspecţii din dosarul său

Potrvit procuroriilor DNA, Tudor Pendiuc ar fi încălcat prevederile arestului la domiciliu și l-a contactat pe Constantin Scarlat, care ar fi fost favorizat în dosarul în care este cercetat Tudor Pendiuc, potrivit Realitatea Tv.

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, suna cunoscuţi, în perioada arestului la domiciliu, şi le cerea să-i fie daţi la telefon suspecţi din dosarul său, iar când vorbea cu aceştia li se adresa ca şi cum ar fi discutat tot cu cei apelaţi iniţial, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, care citează din referatul cu propunerea de arestare a edilului, „faţă de obligaţiile stabilite de instanţa de judecată, în contextul analizării comunicărilor efectuate prin intermediul telefonului mobil de inculpatul Tudor Pendiuc, primar al Municipiului Piteşti, am constatat că acesta a purtat mai multe convorbiri telefonice cu consiliera sa, suspectă în acelaşi dosar, dar nu direct, ci prin persoane apropiate acesteia”.

„( Pendiuc – n.r.) iniţia dialoguri prin care crea aparenţa că discută cu titularul postului telefonic, însă, în realitate, discuta cu suspecta, dar pe telefonul altei persoane şi se adresa ca şi cum nu ar fi fost suspecta, ci ca şi cum ar vorbi cu acea persoană”, se mai arată în documentul citat de surse judiciare.

În perioada 20 noiembrie – 1 decembrie, edilul a apelat de cinci ori postul telefonic al consilierei sale, Carmen Elena Lis. În 20 niembrie, edilul a purtat o discuţie telefonică cu aceasta.

COMUNICATUL DNA:

La data de 9 decembrie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpaţii:

PENDIUC TUDOR, primarul municipiului Pitești, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– luare de mită,

– abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, (două elemente materiale)

SCARLAT CONSTANTIN, reprezentant al S.C. CNCD S.A., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Informaţii privind starea de fapt din prezenta cauză au fost comunicate la data de 7 noiembrie 2014 , prin comunicatul de presă nr. 1588/VIII/3, postat la www.pna.ro.

În cauza respectivă, la data de 7.11.2014, Tribunal Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile şi a inculpaţilor PENDIUC TUDOR şi SCARLAT CONSTANTIN. În urma contestaţiei formulate de cei doi, la data de 19.11.2014, Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii anterior amintiţi, cărora le-au fost stabilite următoarele obligaţii:

– să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care dispune prezenta măsură sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună restricţiilor stabilite;

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

– să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii, precum şi alte persoane care se stabilesc de organul judiciar;

– să poarte permanent sistem electronic de supraveghere.

În referatul cu propunerea de înlocuire a măsurii, procurorii au reținut că inculpatul PENDIUC TUDOR a încălcat obligaţia stabilită de instanţă de a nu comunica cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, în sensul că, în perioada 20.11.2014 – 01.12.2014, a luat legătura cu o persoană ce are calitatea procesuală de suspect, respectiv că inculpatul SCARLAT CONSTANTIN a încălcat obligaţia stabilită de instanţă de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar.

Cookies