DNA cere ARESTAREA lui Remus Truică, în dosarul Fermei Băneasa. I se aduc noi acuzaţii

de:
03 mart. 2016
2 Afișari
DNA cere ARESTAREA lui Remus Truică, în dosarul Fermei Băneasa. I se aduc noi acuzaţii

La data de 3 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au înaintat Curții de Apel Brașov referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive a inculpatului TRUICĂ REMUS, om de afaceri la data faptelor și în prezent, cercetat inițial cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni (Ferma Băneasa) constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave şi dare de mită.

În referatul de propunere a înlocuirii măsurii procurorilor s-a reținut faptul că, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a măsurii arestului la domiciliu, respectiv data de 02 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmărire penală la constatarea existenței și a altor infracțiuni față de cele sus menționate, care au fost reținute în sarcina inculpatului, informează DNA într-un comunicat de presă. 

CITEŞTE ŞI Anchetă extinsă, în Dosarul Ferma Băneasa. DNA: 47 de hectare din pădurea Snagov, retrocedate ilegal

Procurorii DNA Brașov au decis extinderea anchetei în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa și față de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafețe de 47 de hectare de pădure, situată în localitatea Snagov. Nicolae Jecu, fost prefect al județului Ilfov, și Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov, au fost plasați sub control judiciar.

Ca urmare a acestui fapt, la data de 02 martie 2016 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Truică Remus pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, comise în modalitatea descrisă în comunicatul nr. 224/VIII/3 din 03 martie 2016.

.

Cookies