ARHIVA B365

DNA anchetează modul în care CJ Constanţa a achiziţionat şi echipat elicopterul SMURD

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu (PSD) a declarat că „Achiziția elicopterului și costurile mentenanței lui (inclusiv orele de zbor minimale pe luna în număr de 5 pe pilot) sunt anchetate de DNA!”.

Potrivit unui răspuns al procurorilor DNA, la solicitarea evz.ro, DNA a confirmat această anchetă.

„La data de 03.12.2014, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa s-au sesizat din oficiu, ca urmare a unui articol publicat pe pagina de internet al Centrului de Investigaţii Media, cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. În acest moment se efectuează urmărirea penală faţă de faptă, pentru a se clarifica aspecte referitoare la modalitatea de achiziţionare, în cursul anului 2013, a unui elicopter, echipat pentru zboruri medicale, de către Consiliul Judeţean Constanţa, precum şi cu privire la un legalitatea şi conţinutul contractului pentru servicii de operare a elicopterului respectiv, ce ar fi fost încheiat de CJ Constanţa cu o firmă privată, anterior predării acestui elicopter către Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul MAI,” arată DNA.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord – doi piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi două cadre medicale ale SMURD Constanţa – s-a prăbuşit luni în lacul Siutghiol. Toţi membrii echipajului au murit.

În momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa, conform MAI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button