DNA a înaintat recursul în cazul eliberării lui Năstase

de:
04 mart. 2013
0 Afișari
DNA a înaintat recursul în cazul eliberării lui Năstase

DNA a făcut recurs la decizia de eliberare a fostului premier, informează Realitatea TV. Recursul se va judeca pe 18 martie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase în 12 februarie. În motivarea instanţei se arăta că Năstase a execut fracţiunea de pedeapsă prevăzută obligatoriu de lege. Fostul premier a fost catalogat drept deţinut model. În motivarea Judecătoriei Sectorului 4 se preciza că deţinutul este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă divezi temeinice de îndreptare.

Totodată, instanţa a arătat că lucrarea ştiinţifică scrisă de Adrian Năstase în penitenciar a fost întocmită conform dispoziţiilor legale, iar cele 45 de zile scăzute din pedeapsă pentru activitatea desfăşurată în detenţie au fost stabilite corect.

„Dacă recursul DNA este respins, în aceeaşi zi tribunalul trimite un fax la penitenciar cu minuta dispoziţiei pe care o iau cei trei judecători şi, în câteva ore, în cursul aceleiaşi zile, domnul Năstase poate fi liber”, a declarat Ion Cazacu, avocatul fostului premier.

Recursul va ajunge la Tribunalul Bucureşti şi va fi repartizat aleator unui complet de judecată. Decizia dată de cei trei judecători va fi definitivă.

Fostul premier a fost condamnat, pe 20 iunie, la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Cookies