DNA a extins urmărirea penală pentru fals în declarații în cazul lui Radu Mazăre

de:
16 apr. 2014
0 Afișari
DNA a extins urmărirea penală pentru fals în declarații în cazul lui Radu Mazăre

„Am depus un înscris, respectiv contractul meu de împrumut de acum zece ani. M-au anunțat că au extins urmărirea penală pentru fals în declarațiile mele de avere. Și am stat să studiez dosarul”, a declarat miercuri Radu Mazăre, la ieșirea din sediul DNA, conform Realitatea.net.

El nu a vrut să dezvăluie informații din dosar, ca să nu fie „reclamat” din nou de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care marți a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în cazul unor declarații ale lui Mazăre despre magistrați.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, s-a prezentat la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că a primit 175.000 euro mită de la omul de afaceri Avraham Morgenstern. 

DNA precizează, printr-un comunicat de presă, următoarele:

„În declaraţiile de avere formulate în datele de, 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Mazăre Radu Ştefan, nu este trecut contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, a fost virată de către o societate comercială, la data de 13 septembrie 2011, suma de 95.000 euro. Astfel, această informație nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare – conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5000 de euro.
De asemenea nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al suspectului, la rubrica VII – venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat.”

 

Cookies