DNA A EXTINS URMĂRIREA PENALĂ în cazul fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu

de:
15 ian. 2015
0 Afișari
DNA A EXTINS URMĂRIREA PENALĂ în cazul fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Redăm integral comunicatul remis de DNA:

În completarea comunicatului nr. 64/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2015, referitor la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul teritorial Braşov au dispus extinderea urmăririi penale faţă de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o altă infracţiune de trafic de influenţă, pe lângă cele menţionate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

În ordonanţa de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:

În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între Paltin Gheorghe Sturdza și Varga Ioan Gheorghe (coinculpați în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII din București a avut loc o întâlnire între Paltin Gheorghe Sturdza și Chiuariu Tudor Alexandru.
Cu ocazia acelei întâlniri, după ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Inculpatului Chiuariu Tudor Alexandru i s-au adus la cunoştinţă noua acuzaţie, la data de 15 ianuarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis, marţi, să se autosuspende din Partidul Naţional Liberal până la clarificarea acuzaţiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale.

Cookies