Dl. Negoiță, atenție, are și dl. Ciucu palmieri! „Îi invit pe bucureșteni să vadă pamierii plantați în serele din Parcul Drumul Taberei. Merită!” Bun găsit la tropice!

18 mai 2023
1665 afișări
Dl. Negoiță, atenție, are și dl. Ciucu palmieri!
Dl. Negoiță, atenție, are și dl. Ciucu palmieri! "Îi invit pe bucureșteni să vadă pamierii plantați în serele din Parcul Drumul Taberei. Merită!" Bun găsit la tropice! Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Ciprian Ciucu le reamintește bucureștenilor că pot vedea palmierii plantați și în Sectorul 6, în serele din Parcul Drumul Taberei. Primarul Sectorului 6 le spune oamenilor că vizita „chiar merită”.

„Palmierii”, tema principală din ultimele zile sau „Cum să te simți ca-n Miami, dar în București”. Nu doar la Piața Unirii și Pasajul Pallady au fost/sunt (după caz :D) plantele exotice.

Ciucu: Îi invit pe bucureșteni să vadă pamierii plantați în serele din Parcul Drumul Taberei

Nici măcar o săptămână nu a trecut de când Robert Negoiță a plantat palmieri în Piața Unirii, plante care au rezistat acolo 2 zile, până când Nicușor Dan s-a dus la fața locului și a cerut să fie scoși imediat din pământ, edilul Sectorului 3 neavând aprobare pentru plantare.

Ok, zis și făcut. Palmierii de la Unirii au fost scoși cu mare tam-tam, iar primarul General al Capitalei și primarul Sectorului 3 și-au aruncat vorbe grele.

Negoiță a mai adus palmieri și pe Pasajul Pallady și a anunțat că a cumpărat măslini, mandarini și portocali.

Acum, dacă subiectul tot este popular, primarul Sectorului 6 a ținut să le reamintească bucureștenilor că pot vedea palmierii din Sectorul 6, plantați chiar în serele din Parcul Drumul Taberei:

Vă invit să vizitați palmierii din Sectorul 6 plantați în… interiorul serelor cu plante exotice din Parcul Drumul Taberei! Chiar merită, spune Ciprian Ciucu pe Facebook.

Programul serelor din Sectorul 6

În serele exotice din Parcul Drumul Taberei, vizitatorii au ocazia să vadă, printre altele, și:

  • Bananieri,
  • Mandarini,
  • Portocali,
  • Lămâi,
  • Carica papaya,
  • Palmieri,
  • Orhidee,
  • Cactuși, iar lista continuă.

Începând cu luna aprilie, serele exotice au trecut la programul de vară. Potrivit informațiilor oficiale transmise pe site de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, programul este următorul:

  • miercuri, joi și vineri, în intervalul orar 10:00 – 19:00;
  • sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9:00 – 15:00.

Serele nu pot fi vizitate luni și marți deoarece sunt zile destinate exclusiv pentru stropirea și îngrijirea plantelor.

Cele șapte pavilioane expoziționale adăpostesc nu mai puțin de 4.000 de plante din 300 de specii, toate aduse din diferite colțuri însorite ale lumii, inclusiv un măslin, vechi de 300 de ani, dar și bananieri, portocali și mandarini, transmite ADPDU S6.

Cookies