Dl. Ciucu, subtil (😉), despre supraevaluarea omului de către sine însuși, în ziua în care dl. Nicușor Dan e așteptat să-și anunțe candidatura la prezidențiale

16 dec. 2024
1022 afișări
Dl. Ciucu, subtil (😉), despre supraevaluarea omului de către sine însuși, în ziua în care dl. Nicușor Dan e așteptat să-și anunțe candidatura la prezidențiale
Dl. Ciucu, subtil, despre supraevaluarea omului de către sine însuși, în ziua în care dl. Nicușor Dan e așteptat să-și anunțe candidatura la prezidențiale | Sursa foto colaj: Ciprian Ciucu, Nicușor Dan/Facebook

Dl. Ciucu intervine, cumva pe ocolitelea, în ceea ce pare să devină, treptat, știrea zilei: primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, urmează să își anunțe curând candidatura la prezidențiale, ca independent.

Informația a fost publicată dimineață, de G4Media, care cita „surse apropiate primarului general” și unde lucrurile erau doar o chestiune de timp: anunțul se va face, nu e clar dacă e azi sau mâine.

După doar câteva ore, PMB a anunțat că diseară, la ora 18:00, Nicușor Dan va susține o conferință de presă la sediul primăriei Capitalei, pe Bd. Elisabeta.

Subtilitatea primarului Ciucu de la S6, acum și nr. 2 în PNL

În exact acest context, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, prim-vicepreședinte PNL de când cu demisia echipei Ciucă din cauza dezastrului din primul tur al prezidențialelor, scrie, pe pagina sa de Facebook, despre efectul Dunning-Kruger. Nu întrebați Google sau ChatGPT ce-i aia, că.a întrebat deja dl. Ciucu.

Așadar, iată postarea.

„Am întrebat ChatGPT despre efectul Dunning-Kruger

Efectul Dunning-Kruger este un fenomen psihologic care descrie tendința unor persoane cu un nivel scăzut de competență într-un anumit domeniu să-și supraevalueze abilitățile. În același timp, cei care sunt foarte competenți tind să-și subestimeze performanțele, presupunând că și ceilalți sunt la fel de bine informați sau pricepuți ca ei.

Cum funcționează efectul:

  1. Lipsa de cunoștințe: Persoanele care nu au suficiente informații sau experiență nu își recunosc limitele, ceea ce le face să creadă că sunt mai bune decât sunt de fapt.
  2. Supraevaluarea: Din cauza acestei ignoranțe, își supraestimează abilitățile și iau decizii greșite sau ineficiente.
  3. Subestimarea experților: Pot să respingă opiniile experților sau ale celor mai bine pregătiți, considerând că „știu mai bine”.
  4. Înțelegerea limitelor: Odată cu acumularea de cunoștințe și experiență, persoanele devin mai conștiente de complexitatea domeniului și încep să-și reevalueze competențele în mod realist.

De ce se întâmplă?

Efectul apare din cauza unei metacogniții deficitare – lipsa de conștientizare a propriilor puncte slabe. Cei cu abilități scăzute nu au capacitatea de a evalua corect diferența dintre ceea ce cred că știu și ceea ce știu cu adevărat.”

Cookies