Dl. Băluță, entuziast, către bucureșteni: „Iată noua stație de reîncărcare de trotinete, bicicletele și telefoane!” E gratis, e-n față la Sun Plaza și o să ne facem că nu vedem rugina

05 mart. 2024
537 Afișari
Dl. Băluță, entuziast, către bucureșteni:
Dl. Băluță, entuziast, către bucureșteni: "Iată noua stație de reîncărcare de trotinete, bicicletele și telefoane!" E gratis, e-n față la Sun Plaza și o să ne facem că nu vedem rugina | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

O stație de reîncărcare pentru vehiculele alternative (trotinete, biciclete) sau dispozitivele electrice a fost montată în Sectorul 4, la Piața Sudului. Aceasta folosește energie verde, fiind alimentată prin intermediul panourilor solare, anunță Daniel Băluță.

O nouă stație de reîncărcare de trotinete, bicicletele și telefoane a fost montată la Piața Sudului

Primarul din Sectorul 4, Daniel Băluță, i-a anunțat pe bucureșteni că o stație de reîncărcare a vehiculelor alternative electrice a fost montată în centrul ariei pe care o administrează. Mai precis, aceasta se află în zona Piața Sudului, chiar în fața mall-ului Sun Plaza.

Aici, cetățenii vor putea să își alimenteze:

  • Trotinetele electrice,
  • Bicicletele electrice.

De asemenea, stația este prevăzută și cu o zonă unde oamenii să își poată pune la încărcat telefonul mobil în caz de nevoie. Iată mesajul transmis de Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook:

Aici avem, pentru pasionații de vehicule alternative propulsate electric, o super stație de încărcare, ce folosește doar energia captată de panouri solare.

Stația de reîncărcare proaspăt montată în S4 este parte dintr-un proiect pilot. Astfel că, în următoare perioadă, atât administrația publică, cât și cetățenii vor putea determina dacă astfel de servicii publice sunt folositoare și merită extinse.

Cu toate că ansamblul este montat recent, acesta are deja urme de rugină. Mai exact, rugina sunt vizibile de suporturile de biciclete și la baza stației:

Stația de reîncărcare montată la Piața Sudului
Stația de reîncărcare montată la Piața Sudului | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

În luna octombrie a anului trecut, Primăria le-a transmis cetățenilor că un total de 100 de puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice ar urma să fie montate în S4. Instalarea acestora are rolul de a încuraja folosirea mașinilor electrice, mai puțin poluante.

Noile stații de reîncărcare ar urma să fie instalate, cu precădere, în parcările publice din Sectorul 4. Datorită acestei investiții, bucureștenii vor avea acces la un sistem ce va permite încărcarea a aproximativ 100 de mașini electrice, în același timp.

Investiția pentru montarea acestora este de peste 10 milioane de lei, conform PS4.

Cookies