Patinoarul Berceni Arena este închis acum, la mai puțin de jumătate de an de la inaugurare, iar primarul Daniel Băluță a ținut să transmită că situația este temporară. Constructorul urmează să remedieze avariile generate de fluctuațiile de curent, spune edilul Sectorului 4.
Aceste fluctuații au apărut la sfârșitul lunii decembrie 2024, iar acum suprafața de gheață este impracticabilă.
Luni seară, 6 ianuarie 2025, gsp.ro a publicat un articol despre Berceni Arena din care aflam că patinoarul este stricat și este închis, din cauza unor probleme cu suprafața de gheață. Tot luni seară, primarul Daniel Băluță a oferit Gazetei Sporturilor un drept la replică.
Edilul Sectorului 4 a ținut să explice ce anume se întâmplă cu patinoarul și a oferit și informații despre producerea defecțiunilor. Printre altele, Daniel Băluță a mai spus că articolul publicat de GSP a avut o „tentă discriminatorie” și a fost îndreptat împotriva partidului politic pe care îl reprezintă, însă Gazeta Sporturilor respinge afirmațiile. Primarul a mai spus că ar fi trebuit ca jurnaliștii să ceară un punct de vedere din partea PS4, în intervalul normal de lucru și nu în timpul sărbătorilor legale.
Revenim la motivul pentru care Patinoarul Berceni Arena este închis. Daniel Băluță a spus că situația este temporară, iar problemele au apărut la sfârșitul lunii decembrie 2024, din cauza unor fluctuații de curent. Constructorul urmează să remedieze problema.
Pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunic faptul că situația imposibilității utilizării Patinoarului Berceni Arena este una temporară, până la remedierea de îndată de către constructor a avariilor generate de fluctuațiile de curent produse la finalul lunii decembrie a anului trecut. Totodată, autoritatea locală desfășoară demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului cauzat de situația anterior menționată, a explicat Daniel Băluță într-un drept la replică pentru GSP, luni, 6 ianuarie 2025.
Patinoarul din Sectorul 4 a fost inaugurat la data de 31 august 2024, iar lucrările au costat 10 milioane de euro. Este primarul patinoar din București construit în ultimii 70 de ani.
Una din cele mai surprinzătoare caracteristici ale acestei structuri este dată de diferența temperaturii resimțită la nivelul gheții, comparativ cu cea din tribune. Astfel, în timp ce pe patinoar se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se bucură de temperaturi ceva mai blânde, în jurul a 15 grade, similare cu cele de primăvară. Mai jos, la nivelul patinelor, gheața este menținută în stare foarte bună cu ajutorul a două echipamente frigorifice, ce păstrează o temperatură constantă de -5 grade Celsius, explica PS4 într-un comunicat.